Ittas szülők részeg gyermekei, a ragadós példa

Bors, JZS • 2013. december 28., szombat •
A jó példa ragadós, tartja a mondás - de a rossz is, úgyhogy szülőként különösen érdemes odafigyelni, és követendő példával szolgálni!
Ittas szülők részeg gyermekei, a ragadós példa

Brit kutatók friss elemzései szerint a szigetországi anyák 28 százaléka volt már részeg gyermeke jelenlétében. A részeg szülők negyede önmagára is veszélyes állapotba került, ami sokkoló adat. A megkérdezettek 36 százaléka saját bevallása szerint a munkahelyi stresszt vezette le az alkohollal - bár lett volna rá jobb ötletünk is...

Mielőtt még pálcát törnénk a fejük felett, hozzá kell tennünk, hogy nálunk sem lehet sokkal jobb a helyzet. A magyar szülők is gyakran koccintanak gyermekük társaságában. Csak nézzen magába, és gondoljon vissza az ünnepekre! Persze más a kulturált koccintás, és más a berúgás. Szakértők szerint ugyanis a gyermekek utánozzák a mintát. Vagyis papolhatunk napestig az alkohol veszélyeiről, ha rendszeresen látnak minket ittasan, az egész hasztalan. A legfontosabb, hogy a mértékletességre felhívjuk a gyermekek figyelmét, és ebben különösen érdemes jó példát is mutatni! Különösen Szilveszter tájékán, amikor gyakrabban nézhetünk a pohár fenekére.

(fotó: kamaszpanasz.hu)

közösség

további frisss

lap tetejére