Igyon győrvári tejet! - kézműves tejivóhálózat terjed Vas megyében

(x) • 2014. január 31., péntek •
Szombathelyen is hamarosan megnyitja kapuit a Fő téri Tejivó. Az egykori Antikvárium helyiségében újjáledő tejivó igazán új színfoltja lesz belvárosunknak. Sokan hiányolják a városközpontban ugyanis az élelmiszer-kereskedelmet. Ide - akár egykoron a Belsikátorban lévő tejboltba - bármikor betérhettünk egy pohár kakaóra, vagy éppen tejre.
Igyon győrvári tejet! - kézműves tejivóhálózat terjed Vas megyében

A nemrégiben Győrváron átadott, Európai Uniós forrásokat is felhasználó Győrvári Tejüzem megkezdte kiskereskedelmi bolthálózatának beindítását, s igazán hiánypótló tejivók megnyitását tervezi Vas megyében. Először a körmendi belvárosban tárta ki kapuit a tejivó, majd ezt követően Sárváron, és immáron Szombathelyen is két helyen (Domus, Vásárcsarnok) hódolhatnak szenvedélyüknek a tejtermékek szerelmesei. Kőszeg sem maradt ki a hálózatépítésből, ott is beszerezhető már a győrvári tej.

Február második felében nyílik a harmadik szombathelyi tejivó: a Fő téren található egykori Antkivárium helyiségében kerül kialakításra a bolt. A frisss.hu megtudta, hogy széles termékpalettával várja majd az új megyeszékhelyi bolt vevőit: 1,5 %-os, és teljes zsírtartalmú tej, kakaó, vaníliás tej, tejkultúra (aludt tej), túró, tejszín, és kétféle tejföl is kapható lesz. Emellett friss sajtok a legkülönbözőbb ízesítésekkel (fokhagyma, kömény, fűszerpaprika, dió, vörösáfonya) is várják a tejtermékek rajongóit. Helyben fogyasztott pékáru is dukál majd a pohár kakaó mellé.

A frisss.hu megtudta, hogy a Győrvártej Kft. üzleti stratégiáját, és cégfilozófiáját arra építette, hogy a tejet a legtermészetesebb módon juttassa el a fogyasztóhoz. A kizárólag pasztőrizáláson átesett frissen fejt tej semmi adalékanyagot nem tartalmaz. S még belecsempészni sem lehetne, mert a tejüzem a győrvári tehenészet tőszomszédságában található, így a legkisebb minőségromlástól sem kell tartani.

Kiváló kezdeményezés egy izzig-vérig vas megyei cégtől. Hagyományos módszerekkel előállított kézműves tejtermékek közvetlenül a tehenészetből.

Kell-e ennél több? Nekünk biztosan nem...

Nézze meg képgalériánkat a már megnyitott tejivókról!

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére