Így süss, egyszerűen gesztenyét otthon!

JZS • 2018. október 22., hétfő •
Régi írásunk, de évek óta a kedvencetek... Odaég, kiszárad, nyers marad... Valahogy mindig elrontja a gesztenye sütést? Most eláruljuk mi a titka!
Így süss, egyszerűen gesztenyét otthon!

Nem nagyon találkoztam még olyan emberrel, aki ne szeretné a sült gesztenyét. Isteni finomság - őszintén szólva én ezért várom évről-évre, hogy ősz legyen! Az utcai árusok nagyon finoman készítik el, de elég drága pénzt kérnek érte. Sokszor 10 deka árán egy kilót vehetünk nyersen. Sokan nem mernek nekiállni otthon, mert ahhoz meg drága, hogy elrontsuk a sütés közben a dolgot. Most egy olyan praktikát hozunk, amivel a legügyetlenebb háziasszonynak is jól sikerül majd!

Mint a főzésnél általában, itt is a jó alapanyagnál kezdődik a dolog. A vásárlásnál nagyon résen kell lenni! Válasszon fényes, sötétbarna színű, sima és kemény felületű, méretéhez képest nehéz, és hasonló nagyságú szemeket. Nem kell az olasz termékekhez ragaszkodni, a magyar gesztenye is nagyon finom, sőt sokszor frissebb és zamatosabb, mint az import! Felhasználás előtt a gesztenyét száraz, hűvös helyen kell tárolni. Ha hűtőbe teszi, akkor vegye ki a zacskóból, nehogy bepálljon.

Vegyen ki egy adagot, majd vékonyan vagdossa be a domború oldalát. Ezután áztassa be legalább egy órára. Egy tepsi aljára tegyen sütőpapírt, így könnyebb dolga lesz a mosogatásnál! Majd forró sütőben süsse míg picit szétnyílnak a gesztenye szemek. Időről-időre rázza meg kicsit a tepsiben őket, hogy mindenhol jól átsüljön! Még melegen pucolja meg,

közösség

további frisss

lap tetejére