Hőségriadót rendelt el csütörtök éjfélig a tiszti főorvos

MTI, Frisss • 2013. augusztus 05., hétfő •
Csütörtök éjfélig harmadfokú hőségriadót rendelt el az országos tiszti főorvos - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) hétfőn az MTI-vel.
Hőségriadót rendelt el csütörtök éjfélig a tiszti főorvos

A közlemény szerint az intézkedésre azért volt szükség, mert a meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint a kánikula folytatódik, a napi középhőmérséklet a 27 Celsius-fokot is meghaladhatja, az ország egyes részein a 30 fokot is elérheti.

A met.hu előrejelzése szerint, hétfőn az ország nagy részén alapvetően derült, napos időre számíthatunk kevés gomolyfelhővel, de északkeleten eleinte helyenként több lesz a felhő. Északon egy-egy zápor, zivatar előfordulhat. Többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet délután 32, 36, késő este 23, 29 fok között alakul.

Kedden derült, száraz idő lesz. Mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke általában 16, 23, a legmagasabb nappali hőmérséklet 34, 38 fok között alakul.

Szerdán derült, száraz idő lesz. A délkeleti, déli szél a Dunántúlon gyakran megélénkül, a Kisalföld térségében helyenként meg is erősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 17, 23, a legmagasabb nappali hőmérséklet 34, 39 fok között alakul.

Pénteken már nyugat felől lassan megnövekszik a felhőzet, emellett keleten még sok, a Dunántúlon néhány órás napsütés valószínű. Főleg nyugaton alakulhat ki zápor, zivatar. A szél egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, és a Dunántúlon megerősödik, néhol viharossá is fokozódik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 18, 24 fok között, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 33, 38 fok között, de nyugaton már 30 fok alatt valószínű.

közösség

további frisss

lap tetejére