Gasztrotúrák a Ciao Amico Pizzériában

frisss.hu • 2014. február 23., vasárnap •
Marton Zsolt, Szombathely alpolgármestere lesz a következő vendégszakács a Ciao Amico Pizzéria "Chef Bond"-sorozatában március 2-án, vasárnap. A kezdeményezés célja, hogy az olasz ízeiről ismert szombathelyi étterem megismertesse vendégeit új ételkölteményekkel, és ezzel lehetőséget adjon amatőr szakácsoknak is, hogy élesben kipróbálják magukat.
Gasztrotúrák a Ciao Amico Pizzériában

Somos Péter, a Somos Optika tulajdonosa volt az első "külsős" fellépő az Arad utcai Ciao Amico Pizzéria "Chef Bond" elnevezésre hallgató kezdeményezésének, ami nagy sikert aratott. Az olasz étterem vezetése elhatározta, hogy amatőr szakácsoknak ad kibontakozási lehetőséget konyhájában egy este erejéig, amit kéthavonta vasárnaponként rendez meg.

Dj. Wallas is vendége, és ideiglenes munkatársa lett így a Ciao Amiconak, aki texmex különlegességeket varázsolt az illusztris vendégek asztalára. Ugyanis nem maradtak el a környék legjobb lemezlovasai sem az estéről, akik kollégájuk főztjéről meglehetősen pozitív véleménnyel voltak. Lehettek is, így Wallas (lenti képünkön) büszkén vihette haza "Chef Bond"-diplomáját.

A következő vendégszakács pedig Marton Zsolt, Szombathely alpolgármestere lesz, akinek bejegyzéseiből mi is szemezgettünk már. Az Egyél Jót! - gasztrobloggere március 2-án, 18 órai kezdettel lép porondra, bár munkája már jóval előtte elkezdődött, értesült a frisss.hu. Marton Zsolt, aki politikai pályája előtt éveket töltött el a vendéglátásban, portálunknak elmondta, hogy szabadidejében, főleg az utóbbi időben sokat készül az estére, új konyhatechnikai eljárásokat is elsajátított annak érdekében, hogy tökéletes vacsorát prezentáljon az asztalt foglaló vendégeknek.

A menüsort tekintve nem lesz könnyű feladata, hiszen előételként különlegességnek számító fogást készít az alpolgármester: brézelt marhapofát posírozott tojással, majd főételként "sous vide" báránygerincet, amit desszertként kíván megkoronázni egy igazi csokoládés ínyencséggel. Az Egyél Jót! - gasztroblogon figyelemmel ís kísérhetőek az előkészületi események, mi is innen csentük el a főétel egyik lehetséges verzióját, igaz még köret nélkül. S így sem mutat rosszul.

Aki pedig szeretne részt venni a március 2-i vacsorán, annak nem kell mást tennie, mint asztalt foglalni a 94/323-888-as telefonszámon, és máris résztvevője lehet egy különleges gasztronómiai utazásnak. Igaz, egyelőre csak helyhez kötötten, de így sem tűnik rossz eseménynek a Ciao Amico Pizzéria következő "Chef Bond"-estje. Mi biztosan ott leszünk!

(fotók: Egyél Jót! - gasztroblog, Culinary Art)

 

 

 

 

 

közösség

további frisss

lap tetejére