Esély a nagybetűs életre

EB • 2013. január 17., csütörtök •
Önkormányzati lakást kapott Vajda Géza, a Séi SOS Gyermekfalu lakója, aki immáron szombathelyi polgárként, állandó munkahellyel és otthonnal vághat neki az életnek.

Az elmúlt hetekben ellátogattunk a Kőszegi Gyógypedagógiai Intézetbe és a Gencsapáti Gyermekotthonba is. Láttunk mosolyt, könnyeket, sorsokat, kicsiket és nagyokat. Amiben mindannyian hasonlítanak az az otthon melegének és szeretetének hiánya.

S éppen ezek a látogatások értékelik fel még inkább dr. Puskás Tivadar polgármester köszöntő gondolatait a lakásátadó kapcsán. A legfontosabb, hogy legyen hol laknunk, legyen állandó tető a fejünk felett- fogalmazott.

A szombathelyi önkormányzat 2010-ben döntött úgy, hogy megpróbál segíteni a 18. életévüket betöltött fiataloknak- emlékezett Szakály Gábor koordinációs tanácsnok. Hozzátette: átvizsgálták a szociális bérlakásokat és az elsőt már 2011 szeptemberében át is adták. Vajda Géza a hatodik ilyen lakást kapta meg, és a tervek szerint az együttműködés a jövőben is folytatódik.

A lakás felújítása- melyet az SOS Gyermekfalu és leendő lakója közösen fedezett- több mint két millió forintba került, de ez az összeg lakbérként lelakható. Géza örömmel újságolta, hogy néhány napja biztos állást is kapott, így minden adott ahhoz, hogy igazi, felnőtt életet éljen.

közösség

további frisss

lap tetejére