„ÉN meg merem csinálni!”

sklara. • 2012. augusztus 11., szombat •
Kijövök a strandról, megrázom, és kész a frizura! Ez az egyik 2012-es nyári divatirány. Miért avangard – és miért lágy? …a fejünkkel tudjuk legszebben megmutatni, kik/mik vagyunk a szívünk mélyén. Most (ki tudja, miért?) nem akarunk átlagosnak, középszerűnek látszani – a divat is ehhez igazodik: extrém frizura, extrém színek, extrém minden. Ahha, csakhogy Fehér Zoltán mesterfodrász néha nem teljesíti azt, amit a vendég kér – és neki van igaza! Miért? Íme a válasz.

 

Az extrém külső különleges személyiséget takar? (forrás: fryzuryemo.hu)

Szőke, vagány, de rövid hajú csaj, kihívó, punkos ruhában és mosollyal a szemében…. elképzelte a Kedves Olvasó? Oké, ő jött be a hazai és nemzetközi versenyeken korábban egyaránt dobogósként ismert „Fece” kezei közé. A Mester első ráérzése: élénk melírcsíkok, kiemelve a frizura vonalát és most „nem küldjük szabadságra a hajvágó gépet sem” – ebből cél egy laza, polgárpukkasztó frizura. Színek: narancs, tűzpiros, fekete! (A lány nemcsak szép lett, de boldogan ragyogva távozott…)

 

Extrém és lágy: Lady Gaga meri vállani önmagát (is) - ez a laza megy most (forrás: newsee.hu)

Hm. E cikk írójának viszont EZT NEM készítené el Fehér Zoltán. A barna, hosszú hajú hölgyeknek ugyanis egy más karaktert javasol: örüljünk a hajunknak és emeljük ki belőle azt, ami amúgy is „kikívánkozik”. A nyári napfény – Zoltán máris pontosít: az UV-sugárzás! – megváltoztatja, világosabbá teszi a hajunkat, a festettre és a természetesre is vonatkozik ez. Ebből viszont az következik, hogy ezzel lehet játszani: a natúr karaktert erősíteni kell. Fehér felül erősebb melírcsíkokkal színesíti a hajat, amely olyan hatást kelt, mintha kiszívta volna a Nap. Csak így szebb…

 

Diszkréten avantgard (forrás: fryzuryemo.hu)

Egy „nemhivatalos” nyári jó tanács a mesterfodrásztól: a mai habok, lakkok, más hajápoló szerek ugyan tartalmaznak már UV-szűrő anyagokat is, ám egy sokkkal egyszerűbb megoldás is van ezen ékességünk védelmére. A napozáshoz használt magas faktorszámú krémből, amit használunk, egy picit hagyjunk a tenyerünkön és simítsuk át vele a hajunkat – meghálálja…

 

Bevállalná a Tisztelt Olvasó? ...de megnézné! (forrás: fryzuryemo.hu)

Az idei szezonban kettészakadt a trend: vagy az extrém, vagány, aszimmetrikus vonalak, extrém színárnyalatok és laza haj, vagy pedig a nagyon természetes, nagyon laza, nőies, lágy vonalak, könnyed hullámok. Ami most nagyon nem divat: a ’80-as évek hátrasimított, merev viselete - ez ma ciki… Ami a 2012-es nyár kettős trendjében közös: laza, laza, laza!

 

Fehér Zoltán őt is lerajzolta egy srác tarkójára! (forras: blogpecs.hu)

A rövid hajnak azonban muszáj a viselő személyiségét tükröznie. Egy vadóc, hosszú hajú fiatal lány például azt mondta Fehér Zoltánnak, hogy engedje szabadjára a fantáziáját. Hajnyíróval kezdte, halántéktól nyakszirtig nonfiguratív mintákat rajzolt a fejbőrre, az ívek szépítették a haj vonalát… szexi. De Fehér csinált már Garfieldot is, mert kedvenc lusta macskáját kérte rövid hajába egy srác… A bátor többség cikk-cakkot, villámokat és nonfiguratív mintákat kér a hajába – a még bátrabbak pedig azt mondják a Mesternek: „engedd el a fantáziádat!”

Üzenet: „ÉN MEG MEREM CSINÁLNI!”

közösség

további frisss

lap tetejére