Balaton-felvidéki Chardonnay a Karnevál bora 2013-ban!

Frisss • 2013. augusztus 06., kedd •
Kilenc borbíra 82 nedű közül választotta ki a Karnevál legjobb borát, amely idén egy Balaton-felvidéki Chardonnay lett. A Borok utcájában természetesen az összes indulót megízlelhetik a karneválozók. A borversennyel hivatalosan is elkezdődött a 2013. évi Savaria Történelmi Karnevál a Hotel Claudiusban.
Balaton-felvidéki Chardonnay a Karnevál bora 2013-ban!

Mostanra hazánk egyik legelismertebb megmérettetésévé nőtte ki magát a Savaria Történelmi Karnevál Borversenye. Ezt a nevezők száma is igazolja, soha ennyi indulója nem volt a versenynek! Idén 44 fehér, 11 rosé és 23 vörösbort, ezen kívül 4 gyöngyöző bort neveztek a pincészetek, az ország szinte valamennyi történelmi borvidékét képviselve.

A 2013. évi Savaria Történelmi Karneválon - 12. alkalommal - ismét a szakma kiválóságai: Beke Ramon, Baráth Sándor, Lukács Szabolcs, Szommer Ildikó, Schützenhoffer Gergely, Nagy Zita, Polgár Zita, Wawrzsák László, Molnár István – okleveles borbírák, borszakértők, somerlier-ek – értékelték az ország legjobb nedűit. A bizottság elnöke Márkus Béla volt. A verseny tisztaságát dr. Tóth Zoárd közjegyző irodájának munkatársai felügyelték. A borverseny lebonyolítását a Kőszegi Borbarát Hölgyek segítették.

A díjak ünnepélyes átadásra a Savaria Történelmi Karnevál ideje alatt, augusztus 22-én, csütörtökön 18 órakor kerül sor a Borok Utcája színpadán. A legmagasabb pontszámot elért bor egy éven át viselheti a Savaria Történelmi Karnevál Legjobb Bora 2013 kitüntető címet.

A Savaria Történelmi Karnevál 2013. évi Borversenyének kiemelten díjazott borai

A SAVARIA TÖRTÉNELMI KARNEVÁL Legjobb Bora 2013

Decsics Bt.

Chardonnay

2011

Balaton-felvidék

fehér

 

A SAVARIA TÖRTÉNELMI KARNEVÁL Legjobb Fehérbora 2013

Effendy-Vin Kft.

Mea Culpa

2011

Balaton-felvidék

fehér

 

A SAVARIA TÖRTÉNELMI KARNEVÁL Legjobb Vörösbora 2013

Tiffán Imre és Fia Kft.

Kékfrankos

2011

Villány

vörös

 

A SAVARIA TÖRTÉNELMI KARNEVÁL Legjobb Rosé 2013

Feind Borház

Shiraz Rosé

2012

Balatonfüred-Csopak

rosé

 

A SAVARIA TÖRTÉNELMI KARNEVÁL Legjobb Gyöngyöző bora/Pezsgője 2013

Cezar Winery Kft.

Cezar Fünfkirchen Dry

-

Zala

fehér

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére