A felhők közé jutott a szombathelyi lány

FE • 2012. április 22., vasárnap •
Szombathelyről indult, Cipruson kötött ki, most pedig már a felhőket szeli a szombathelyi Ozoli Ágnes, aki egy sikeres képzés után a Ryanair légitársaság stewardesse lett. Kemény munka, kitartás repítette a felhőkig a 26 éves lányt.
A felhők közé jutott a szombathelyi lány

Nehéz összeegyeztetni egy interjút Ozoli Ágival. A szombathelyi lány ugyanis mostanság Róma, Szlovákia és Frankfurt között ingázik. A frisss.hu kedvéért azért két repülés közé beiktat egy rövid kérdezz-feleletet a Ryanair új légiutas-kísérője. A technika segítségével, a legnagyobb közösségi portálon vesszük fel a kapcsolatot, hiszen ki tudja, mikor tud ismét a vasi megyeszékhelyen időzni a fiatal lány.

Szóval minden Cipruson kezdődött – kezdi történetét Ági. Utazni mindig is szeretett, aztán jött egy lehetőség, amely Ciprus felé vitte, ahol egy jó időre le is ragadt. Két évig dolgozott animátorként és rendezvényszervezőként. Aztán úgy érezte kell a változás. A gondolatokat tettek követték. Jelentkezett a Ryanair képzésére. Pozsonyban 6 hét alatt sajátította el azt, hogy mi is a dolga egy légiutas-kísérőnek, rengeteg vizsgával és tanulással. Sikeresen.

Nincs is min csodálkozni, hiszen Ági kiválóan sajátítja el a nyelveket, amely alapkövetelmény egy ilyen munkánál. Remekül beszél angolul, németül. A görög alap szinten megy neki - ahogy ő mondja - a szlovák pedig folyamatban van.

Ági jelenleg a Frankfurt-Hahn nevű reptértől pár km-re lakik. - Itt tulajdonképpen Ryanairesek vannak: légiutas-kísérők, pilóták, mérnökök, földi kiszolgáló személyzet. Sok a fiatal, ez egy nemzetközi társaság, szóval elmondhatom itt mindig történik valami – ecseteli.

Természetesen felmerül a kérdés, hogy egy ilyen életforma mellett, hogy van valakinek magánélete. Ági erre egy smile-val tűzdelt választ küld. Az mondja: Ha párkapcsolat, akkor semmiképpen sem a hagyományos változata. Egy kicsit őrültnek kell ahhoz lenni, hogy így működjön egy kapcsolat. Nekem a legjobban (persze a családomon kívül) a barátaim hiányoznak. Szerencsémre a családom mellettem áll, azt mondják hogy amíg boldog vagyok, csináljak bármit, ők támogatnak. Nélkülük nem jutottam volna ide.

Ági most élvezi az új kihívásokat, de mindig töri a fejét, szövögeti álmait. - Célom előrelépni a szamárlétrán a repülős szakmában – meséli.

 

A leghitelesebb talán tőle kérni tanácsot a külföldi szerencsepróbálás kérdésében - Kockázat nélkül nincs siker. Ez a legfontosabb. Nem mindig könnyű külföldön élni és nem mindig olyan fényes, mint amilyennek látszik. A pozitívumokról meg a végtelenségig lehetne beszélni. Az emberek, a nyelvtanulás, más kultúrák, ételek, italok... Túlélőtipp? Mindig legyen nálatok hajvasaló és kispárna.

közösség

további frisss

lap tetejére