Zivatar is előfordulhat ma, az érzékenyeket fejfájás, szédülés gyötörheti

• 2024. március 01., péntek •
Délelőtt még erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd a déli óráktól délnyugat, dél felől szakadozik, csökken a felhőzet, és egyre nagyobb területen kisüthet a nap – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Zivatar is előfordulhat ma, az érzékenyeket fejfájás, szédülés gyötörheti

A tájékoztatás szerint a dél felől érkező csapadékzóna északnyugat felé halad, és több helyen, legkisebb eséllyel az északkeleti harmadban várható eső, zápor. A levonuló csapadékzóna mögött kevés helyen előfordulhat zápor, délnyugaton zivatar sem kizárt. A délkeleti, keleti szelet élénk, néhol erős lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 11 és 17 Celsius-fok között alakul, de a déli megyékben ennél melegebb is lehet az idő. Késő este 5, 11 Celsius-fok közötti értéket mérhetünk - írja a Magyar Nemzet.

Fronthatás nem várható, de melegfronti jellege van a légkörnek – írja a Koponyeg.hu. Mint kifejtik, az arra érzékenyeket fejfájás, szédülés, migrén gyötörheti. Ágynyugalom, elsötétített szobában néhány óra pihenés, fájdalomcsillapító gyógyszer a tüneteket jelentősen csökkentheti. A nappali maximum-hőmérséklet a sokéves átlag fölé várható, a reggelek azonban hűvösek, ennek megfelelően javasolt rétegesen öltözködni.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Vajda János)
Forrás: magyarnemzet.hu

közösség

további frisss

lap tetejére