Zamárdi egyik legdrágább részén, egy luxusvillában pihen a korrupciós ügybe keveredett Molnár Zsolt

• 2024. április 13., szombat •
Az Origo egyik olvasója számolt be arról, hogy Zamárdi egyik legdrágább részén, egy festői villában látta a parkolási korrupcióba keveredett, MSZP-s országgyűlési képviselőt, Molnár Zsoltot kertészkedni. Kiderült, hogy a háznak Molnár az egyedüli tulajdonosa. A környék Zamárdi egyik legjobb része, mindössze néhány száz méterre van a parttól, itt egy hasonló méretű ingatlan akár 200 millió forintot is érhet. Az Origo informátora szerint Zamárdi a baloldali vezető politikusok kedvenc helye lett, több másik balos „nagykutya” is meg szokott fordulni a környéken.
Zamárdi egyik legdrágább részén, egy luxusvillában pihen a korrupciós ügybe keveredett Molnár Zsolt

Zamárdi Táncsics Mihály utcájában található az a kétszintes, több mint száz négyzetméteres festői villa, amelynek udvarán látták a fővárosi parkolási korrupcióba keveredett Molnár Zsoltot kertészkedni. Utánanézve a részleteknek kiderült, hogy a festői, balatoni villa eredetileg az MSZP-s képviselő édesapjának a nevére került 2013-ban, azonban ez csak egy trükk lehetett, hogy ne kelljen Molnár Zsoltnak a vagyonnyilatkozatában szerepeltetni az értékes ingatlant

– írja az Pesti Srácok.

A lap szerint erre utal az a tény is, hogy már a megvásárlás pillanatában elidegenítési és terhelési tilalmat jegyeztek be a képviselő javára. Ez pedig azt jelenti, hogy már az első pillanattól ő volt az értékes nyaraló várományosa.

Az Origo informátora szerint, gyakori megoldás Zamárdiban, hogy valamelyik távolabbi családtag nevére iratják az értékesebb házakat a baloldali politikusok, hogy ne kelljen azt feltüntetni a vagyonnyilatkozatukban. Így tehetett Molnár is.

Molnár Zsolt 2016-ban aztán megörökölte az ingatlant, amelynek azóta egyedüli tulajdonosa, így kénytelen feltüntetni a vagyonnyilatkozatában is a házat.

Az ingatlan, a tulajdoni lap szerint 119 négyzetméteres, 2 egész és 3 félszobából áll. Ehhez jönnek még a közös használatú helyiségek is.

Egy ilyen állapotban lévő, hasonló méretű ingatlan, akár 200 millió forintot is érhet a legnagyobb ingatlanos oldalak szerint.

A kérdés már csak az, hogy vajon miből és hogyan juthatott ehhez az ingatlanhoz a Molnár család, honnan volt ennyi pénze a 2013-as vásárláskor már 65 éves, nyugdíjas édesapjának, különösen, hogy a tulajdoni lap tanúsága szerint egyetlen fillér banki hitellel sem terhelt a ház. Vagyis Molnárék zsebből fizették ki a vételárat.

Március elején arról adott hírt a Magyar Nemzet, hogy a Legfőbb Ügyész befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmények miatt a Központi Nyomozó Főügyészségen folyamatban lévő nyomozás eredményeként indítványozta Molnár Zsolt MSZP-s országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését.

Forrás: Origo, pestisracok.hu
fotó: screenshot

közösség

további frisss

lap tetejére