Zajlik a második Dunántúli Speciális Filmszemle Szombathelyen - A fogyatékossággal élő alkotók gazdagítják a kulturális életet

• 2023. május 25., csütörtök •
A Magyar Speciális Mozgókép Egyesület a Vas Megyei ÉFOÉSZ Egyesülettel közösen második alkalommal rendezte meg a Dunántúli Speciális Filmszemlét Szombathelyen. A rendezvénynek a Művészeti Népfőiskola Őrvidék Ház (az MMIK az Ady téren) adott helyet.
Zajlik a második Dunántúli Speciális Filmszemle Szombathelyen - A fogyatékossággal élő alkotók gazdagítják a kulturális életet

A filmszemle fogyatékossággal élő alkotók kisfilmjeit fogadta, a beérkezett alkotásokat szakmai zsűri értékelte, soraiban Erdélyi János Balázs Béla-díjas filmrendezővel, Horváthné Somogyi Ildikó gyógypedagógussal, az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetségének alelnökével, valamint Szabó Tibor színművésszel, a Weöres Sándor Színház igazgatójával.

- A rendezvény részben szakmai fórum is, mert az alkotók számára lehetőség adódik a szakemberekkel való konzultációkra, amelyek biztosítják a további fejlődési lehetőséget. Cél továbbá az is, hogy a filmek bemutatásával felhívjuk a figyelmet a fogyatékossággal élő emberek értékeire és gondolataira, amelyek különlegességükkel színesítik és gazdagítják a magyar kulturális életet - tudtuk meg Fábián Gábor főszervezőtől, aki azt is elmondta: a filmeket fogyatékossággal élő emberek készítették segítőikkel. A szemlére az ország 15 településéről küldtek be alkotásokat, összesen 41 pályamű érkezett: Abádszalókról, Ágfalváról, Ásotthalomról, Budapestről, Füzesabonyból, Rumból, Szombathelyről, Tiszakürtről, Magyarszerdahelyről, Szentgotthárdról, Kenderes-Bánhalmáról, Ópusztaszerről, Pusztataskonyból, Kiskunhalasról és Zalaszentivánról.

Forrás: vaol.hu

közösség

további frisss

lap tetejére