Visszavágásra készül az SZKKA a Komárom ellen

hv • 2023. január 27., péntek •
A hétvégi Vasas elleni vesztes rangadó után nem sok idő maradt a sebek gyógyításra. Vasárnap ugyanis újabb fontos mérkőzés vár az SZKKA-ra. Az NB I./B 16. fordulójában tatabányán a Komáromi VSE vendégeként lépnek pályára Pődör Zoltán lányai.
Visszavágásra készül az SZKKA a Komárom ellen

A bajnoki tabella 4. helyén álló SZKKA-nak ezúttal sem lesz könnyű dolga a táblázaton egy hellyel mögöttük álló komáromiak ellen. Mint ismertes még a szezon legelső fordulójába, hazai pályán meglepő vereséget szenvedtek a lányok vasárnapi ellenfelüktől. Igaz másfél héttel később rögtön vissza is vágtak az idegenbeli Magyar Kupa-meccsen (21-28). Mi másra készülnének most, minthogy elhozzák a két pontot idegenből?

A Komáromi VSE 10 győzelemmel, 1 döntetlennel és 5 vereséggel áll jelenleg. Veszélyes ellenfél, elég arra utalni, hogy alig két hete idegenben megverte az akkori listavezető Eszterházy SC együttesét. Ugyanakkor rapszodikusan teljesítenek, hiszen a bravúr után, a legutóbbi játéknapon otthon kaptak ki az Algyőtől. Összességében sem örvendenek túl jó formának, legutóbbi négy bajnokijukból csak egyet nyertek meg, az említett Eger ellenit.

Azonban a szombathelyi gárdának nem az ellenfél aktuális formájára, hanem leginkább önmagára kell koncentrálnia. Pődör Blankáék egyértelmű célja, hogy a Vasas elleni botlást feledtetve újra visszataláljanak az Alba Fehérvár és az Algyő ellen mutatott játékhoz. Ha ez így lesz, akkor nem maradhat el a győzelem, ami a szezon elején kitűzött, NB I.-be való visszajutáshoz nélkülözhetetlen.

Így látja ezt a vezetőedző, Pődör Zoltán is:

-    A Vasas elleni meccsből is tanulva, rendkívül fontos lesz vasárnap, hogy a saját, gyors játékunkat játsszuk. A Komárom amúgy is szereti lassítani a játékot, amit nekünk ki kell küszöbölnünk, erre építjük a taktikánkat. Támadásban pedig az eddigieknél koncentráltabbnak kell lennünk, a ziccereket pedig be kell lőni. Ha így lesz, akkor két ponttal gazdagabban térhetünk haza.

NB I/B 16. forduló, január 29., vasárnap, 18 óra
Tatabánya, Földi Imre Sportcsarnok
Komáromi VSE – Szombathelyi KKA

 

közösség

további frisss

lap tetejére