Visszamegy a börtönbe az önmagát megverető színész

index.hu • 2023. december 02., szombat •
Jussie Smollett, az Empire című sorozat színésze állítólag hiába fellebbezett, megerősítette az Illinoisi Fellebbviteli Bíróság az elmarasztaló ítéletet, vagyis a színésznek vissza kell térnie a chicagói börtönbe. Smollett neve azzal vált ismertté, hogy egy megrendezett gyűlöletbűntény keretében megverette saját magát két statisztával.
Visszamegy a börtönbe az önmagát megverető színész

Helybenhagyta a fellebbviteli bíróság Jussie Smollett sorozatszínész ítéletét: így a TMZ és több nagy hírportál információi szerint az önmaga megveretésével vádolt színész visszatér a chicagói börtönbe, hogy befejezze 150 napos büntetését, továbbá 130 ezer dolláros pénzbírságra is számíthat - írja az index.hu.

Jussie Smollett, az Empire című sorozat színésze azt állította a chicagói rendőrségnek, hogy gyűlölet-bűncselekmény áldozata volt 2019 januárjában.

A támadást azonban a vád szerint önmaga rendezte meg, ezért 2021 decemberében bűnösnek találta a bíróság.

A fekete, nyíltan meleg Jussie Smollett azzal került be a hírekbe 2019-ben, hogy állítása szerint két fehér férfi támadt rá Chicagóban, rasszista és homofób sértéseket vágva a fejéhez. Megverték, leöntötték valamilyen maró anyaggal, a nyaka köré pedig kötelet hurkoltak, állította. Később letartóztattak egy nigériai származású testvérpárt, akiket a térfigyelő kamerák felvételein is lehetett látni, csakhogy kiderült, hogy mindketten statiszták voltak az Empire forgatásán. Sőt, egyikük Smollett személyi edzőjeként is dolgozott. 

BEVALLOTTÁK, HOGY A SZÍNÉSZ BÉRELTE FEL ŐKET, HOGY VERJÉK MEG.

Jussie-t eredetileg 2022-ben ítélték el, az ítélet után összesen 6 napot töltött a Cook megyei börtönben, mielőtt szabadon engedték a fellebbezés idejére. 

Ez idő alatt a színész új zenéket szerzett, filmet rendezett, keményen edzett, valamint rehabilitációra járt és még a fejét is leborotválta. 

közösség

további frisss

lap tetejére