Visszalép a DK és az LMP közös polgármesterjelöltje Miskolcon

• 2024. április 06., szombat •
Barkai László független jelölt javára döntöttek így.
Visszalép a DK és az LMP közös polgármesterjelöltje Miskolcon

Visszalép Miskolcon Hegedűs Andrea, a Demokratikus Koalíció és az LMP közös polgármesterjelöltje Barkai László független jelölt javára – közölte a DK miskolci szervezete pénteken az MTI-vel. Azt írták, a miskolci DK és a város ellenzéki pártjai – Párbeszéd, LMP, MSZP – között jelenleg is folynak a tárgyalások az együttműködésről az önkormányzati választásokra, „utóbbi párt döntése technikailag a jövő hétre várható” - olvasható a Mandineren.

„Közös listával, közös, független polgármesterjelölttel indulunk az önkormányzati választáson” Miskolcon 

– fogalmaztak.

A közlemény szerint Hegedűs Andrea azt közölte, „bár az ellenzéki pártok különbözőek, de az értékelvük azonos, a demokrácia és a város szolgálata”. Az együttműködés az ellenzéki választók akaratával szerinte meghozhatja Miskolcnak a változást, amelyet Barkai László gyermekorvos független jelöltként képviselni fog.

Veres Pál nem indul újra a polgármesteri címért

A várost eddig vezető Veres Pál (Függetlenek SZIVE-MSZP-Momentum-Párbeszéd-Jobbik-LMP-DK-MMM-Velünk a Város) családi és egészségi okokra hivatkozva szerdán a Facebook-oldalán közölte, hogy nem indul újra Miskolc polgármesteri tisztségéért.

Tiszta lelkiismerettel és nyugodt lélekkel vállalom a döntéseimet, amit kevés politikus mondhat el magáról. (...) Hittem abban, hogy a civil maradjon független a politikában is. Sajnos, egyre kevesebben hisznek velem együtt ebben”

– indokolta döntését Veres, aki biztosította követőit, hogy mandátuma lejárta után is számíthatnak rá, mint „a városát szerető, és érte tenni akaró miskolci polgárra”.

Forrás: mandiner.hu, (MTI)

Nyitókép: Hegedűs Andrea Facebook-oldala

közösség

további frisss

lap tetejére