Végleg búcsút vehetünk a nyártól

ripost.hu • 2023. szeptember 25., hétfő •
A hét elején még utoljára megmutatja erejét a nyáriasabb meleg, de idénre már búcsúzhatunk a 30 fokos hőségtől. A héten könyörtelenül beköszönt az ősz.
Végleg búcsút vehetünk a nyártól

A hét elején még számíthatunk 29-30 fokos maximumra, de úgy néz ki, hogy idén utoljára. Az előrejelzések szerint a nyári ruhákat ideje eltenni és kicserélni őket az őszi kollekciókra, ugyanis idén már nem tér vissza az igazi nyári meleg. A Köpönyeg.hu szerint a héten 27 fokos maximumra számíthatunk, de aztán október végéig már 20 fok fölé nem fog menni a hőmérséklet - idézi az időjárásjelző oldalt a ripost.hu.

Búcsúzik idénre a nyári hőség

Idén már nem tér vissza a 30 fok körüli nyári hőség, legalábbis az előrejelzések szerint. A Köpönyeg.hu szerint a hét elején visszatér a szeptemberi nyár a csapadékos, szomorkás hétvégi időjárás után, ám mindez csak egy utolsó búcsú a nyártól, hiszen az év utolsó melegebb hete elé nézünk. Érdemes lesz kihasználni a 27 fok körüli maximumokat, utána ugyanis kétségtelenül beköszönt az ősz és nemcsak a hőmérséklet csökken, de a csapadék nélküli napok száma is. 

A héten napos, száraz, kellemesen meleg időre számíthatunk:

Hétfőn az északkeleti szél élénk lesz. 26-27 fok körüli mérsékelten meleg idő valószínű.

Kedden ragyogóan napos időre számíthatunk, csapadék nélkül. 23 és 29 fok közötti értékeket mérhetünk, szerdán és csütörtökön pedig folytatódik az indián nyár, ami egész héten kitart, hogy kiélvezhessük minden pillanatát, elraktározva a napsugarakat a hidegebb napokra.

Kellemes, napsütéses október vár ránk

Októberben bár már nem köszönt vissza a nyári idő, kellemes 20-25 fokos maximumokra készülhetünk, ami talán jól is esik az idei forró nyár után. Az előrejelzések szerint sok csapadékra sem kell készülnünk októberben, így az időjárás kedvezni fog őszi kirándulásoknak, túrázásoknak és piknikeknek is.

Az AccuWeather szerint egész hónapban 20 fokos maximumok lesznek a jellemzők, igazi lehűlés csak október végén várható, amikor már 10 fok körülire csökken a hőmérséklet. 

Kép: Rostásy Szabó Mihály, koponyeg.hu

közösség

további frisss

lap tetejére