Vége a kampánynak, de meddig maradnak még velünk a városképet csúfító plakátok?

• 2024. június 11., kedd •
A vasárnapi jelölteket szorítja a határidő, muszáj leszedniük a plakátjaikat, ellenben a pénztárcájuk fogja bánni.
Vége a kampánynak, de meddig maradnak még velünk a városképet csúfító plakátok?

Véget ért a választási kampány, azonban nyomait van, ahol napokig, esetleg hetekig megszenvedi a városkép – írja a Mandiner. A kampányidőszakot már sokan legszívesebben elfelejtenék, ezért felmerülhet a kérdés: meddig maradnak a plakátok?

Nos, ha július 9-éig nem távolítja el a plakátját az, aki elhelyezte vagy akinek elhelyezték, a pénztárcája fogja bánni. 

A Vaolnak egy adott korábbi interjújában Veszprém polgármesteri hivatalának jegyzője kifejtette: „eltávolítani a plakátot kötelesség, ha ezt pedig a tulajdonos nem teszi meg, ugyan gondoskodik a problémáról az önkormányzat, de a költségek megtérítését nem kerülheti meg.”

 szabályok minden plakátra vonatkoznak, amelyek a jelölteket, jelölő szervezeteket népszerűsítenek a kampányidőszakban.

A jegyző a lapnak felidézte, a korábbi választásokon akadt rá példa, hogy egy önkormányzat közpénzből állta a plakát eltávolítását. Azért, hogy pénzét visszakapja, először csak felszólította az érintettet, de mivel az nem reagált, polgári peres eljárás lett a vége. Remélhetőleg a vasárnapi választások résztvevő politikusai ennél fegyelmezettebbek, és nem fogunk még egy hónap múlva is találkozni velük nyomtatott formában.

Forrás: mandiner.hu

közösség

további frisss

lap tetejére