Vászontáska és banyatank: így piacozz szombaton!

há • 2023. július 28., péntek •
"Hulladékmentes" flashmob lesz a szombathelyi piacon szombaton: minél többen csatlakoznak, annál több műanyag zacskót lehet kiiktatni a folyamatból.
Vászontáska és banyatank: így piacozz szombaton!

Ismét "hulladékmentes" flashmobot szervez Szombathelyen a Borostyánkő Természetbarát SE, az eseményt a közösségi médiában is közzétették. Mint írják, hívnak minden érdeklődőt július 29-én, szombaton a szombathelyi piacra. Ők így csatlakoznak a "műanyagmentes júliushoz". Azt kérik, mindenki hozza el kedvenc szütyőjét, vászontáskáját, dobozát, befőttesüvegét, banyatankját vagy bármit, és vásároljon ebbe. Aki csatlakozna, az öltözékében legyen valami zöld.

Persze magányosan is lehet hulladékmentesen vásárolni, de a szervezők azt vallják, ha az akciót megmutatják és a társaságot lefotózzák, a példa ragadós lesz.

Találkozás 9.50-kor a piac főbejáratánál, ahol 10 órakor közös fotó is készül. Vásárlás után találkozás 10.30-kor ismét: ekkor újabb fotó, és a flashmob szervezői azt is "megszámolják", hány zacskót NEM vettek meg aznap. Jelentkezés, információ a Facebook-eseménynél.

Kép forrása: Facebook

közösség

további frisss

lap tetejére