#vasiskanzen50: régi tárgyakat, fotókat gyűjt a jubileumra a múzeumfalu

• 2023. július 09., vasárnap •
50 évvel ezelőtt, 1973. augusztus 20-án nyitotta meg a kapuit a Vasi Múzeumfalu (ma Vasi Skanzen). Szeretnénk Önökkel együtt emlékezni az azóta eltelt fél évszázadra - szól a felhívás.
#vasiskanzen50: régi tárgyakat, fotókat gyűjt a jubileumra a múzeumfalu

Kérjük, osszák meg velünk emlékeiket: olyan fotókat és történeteket várunk, amelyek szép pillanatokat, maradandó élményeket idéznek fel Önökben, és Szombathelynek ehhez a különleges helyszínéhez kötődnek. Lehet ez egy esküvői fénykép, egy rendezvényen elkapott pillanat, vagy akár egy régi tárgy, amely a nagyszülői házból ismerős…

A beérkező képeket és történeteket honlapunkon és a Vasi Skanzen Facebook-oldalán közzétesszük, hogy lássuk, hogyan vált élővé és lett a hétköznapjaink részévé öt évtized alatt ez a régmúlt falusi hagyományait őrző intézmény.  

Kedvcsinálóként saját képeinkkel kezdjük az épülő és a napjainkban látható múzeumfaluval (nyitóképünkön).

A történeteket, emlékeket küldjék el a vasiskanzen50@gmail.com e-mail címre!
Emlékezzünk és 2023. augusztus 20-án ünnepeljünk együtt!

A beérkezett anyagokat a múzeum kizárólag kutatási, kiállítási, illetve a gyűjtést segítő kommunikációs célokra használja fel. A felhasználás során minden esetben az adatvédelmi szabályoknak megfelelően járunk el. (Információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. Törvény: https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a1100112.tv, letöltés dátuma: 2022. december 19.).

Fotó: Bárdosi János 1969/ Savaria Múzeum Néprajztudományi Osztály Diatára
 

közösség

további frisss

lap tetejére