Vasi tavak a szezon elején: Jó a vízminőség, rendezett a környék, tiszta a mellékhelyiség

há • 2023. július 01., szombat •
Nem kell különösebben messzire menniük a szombathelyieknek, ha természetes vizekben szeretnének strandolni. A mérések azt igazolták, hogy pusztán a jó vízminőséget keresve nem is érdemes.
Vasi tavak a szezon elején: Jó a vízminőség, rendezett a környék, tiszta a mellékhelyiség

Kiváló a Vas vármegyei természetes fürdővizek minősége - összegezték a mérések eredményeit a Vas Vármegyei Kormányhivatal illetékesei. Mind a négy Vasban üzemelő természetes fürdő - Szentgotthárd-Máriaújfalu településen a Hársas tó Strand, Gersekaráton a Sárvíz tó Strand, Hegyhátszentjakabon a Vadása Strand és Hosszúpereszteg közelében a Szajki-tavak Strand - kiváló vízminőségű és fürdésre alkalmas - derül ki a kormányhivatal közleményéből. A mintavételről egyébként az üzemeltetők gondoskodtak, a strandokhoz tartozó területeket a népegészségügyi szakemberek vizsgálták.

Nem elég a strandszezon előtt mintát venni a vízből, ezt a műveletet még havonta egyszer megismétlik, összesen legalább háromszor. A tapasztalat az, hogy az üzemeltetők rendesen betartják a jogszabályi előírásokat. A füves részek rendezettek, a víz és a levegő hőmérséklete jól látható helyen fel van tüntetve, tiszták a mellékhelyiségek, ürítik a kukákat.

Kihangsúlyozták: a Nemzeti Népegészségügyi Központ 2023. évi természetes fürdővizek osztályozása alapján valamennyi Vas vármegyei természetes fürdő vízminősége kiváló.

Kép: illusztráció

közösség

további frisss

lap tetejére