Vasárnap óraátállítás, erre készüljön, aki hajnalban utazik!

• 2023. március 25., szombat •
A vasárnapi óraátállítás miatt változik több éjszakai belföldi és nemzetközi vonat, illetve néhány vidéki, valamint fővárosi buszjárat közlekedése - közölte a MÁV és a Budapesti Közlekedési Központ.
Vasárnap óraátállítás, erre készüljön, aki hajnalban utazik!

A nyári időszámítás március 26-án, vasárnap kezdődik,

AZ ÓRÁKAT HIVATALOSAN HAJNALI KETTŐKOR HÁROM ÓRÁRA ÁLLÍTJÁK ELŐRE.

Így változik a vonatközlekedés

A vasúttársaság azt írta: a nemzetközi vasúti forgalomban a Bécs és Bukarest közötti Dacia nemzetközi gyorsvonat Lőkösházáról nyári időszámítás szerint indul tovább 3.39 órakor, míg a Bukarest és Bécs közötti Dacia nemzetközi gyorsvonat Lőkösházáról már a nyári időszámítás szerint közlekedik 3.03 órakor - írja az Origó.

A Kolozsvár és Szolnok közötti Corvin nemzetközi gyorsvonat Püspökladány és Szolnok között körülbelül 50-60 perc, míg a Szolnok és Kolozsvár közötti Corvin nemzetközi gyorsvonat Berettyóújfalutól

KÖRÜLBELÜL 60 PERC KÉSÉSSEL KÖZLEKEDIK AZ ÓRAÁLLÍTÁS MIATT

- tették hozzá.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a március 25-én, szombaton induló éjszakai vonatok egyórás késéssel érkeznek meg külföldi célállomásukra, valamint az éjszaka úton levő nemzetközi személyszállító vonatok is körülbelül 60 perccel később érkeznek Budapestre.

Az óraátállítás több belföldi éjszakai vonatot is érint a Budapest-Esztergom, Budapest-Székesfehérvár, Budapest-Vác-Szob, Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony, Debrecen-Nagykereki, Budapest-Újszász-Szolnok és a Budapest-Lajosmizse vonalakon.
Szintén változik az óraátállítás idején a Szeged és Hódmezővásárhely között közlekedő tram-train vasútvillamos közlekedése.

A VOLÁNBUSZ JÁRATAI KÖZÜL AZ ÉRDI, A KISKUNHALASI ÉS A HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI TÉRSÉGBEN MÓDOSUL NÉHÁNY ÉJSZAKAI JÁRAT INDULÁSA.

Módosul néhány BKV-járat indulási ideje

A BKK tájékoztatása szerint az óraátállítás miatt vasárnap hajnalban a legtöbb fővárosi járat közlekedése nem változik,

A 2 ÓRA ELŐTTI ÉS A 3 ÓRA UTÁN INDULÁSOKAT KELL FIGYELNI A MENETRENDBEN.

Ebben az időszakban, várhatóan hajnali 2 és 4 óra között a közterületi kijelzők nem üzemelnek majd - tették hozzá.

Mivel egyes járatokat az óraátállítás időpontja menet közben ér, a 918-as, 937-es, 938-as, 940-es, 943-as, 948-as, 950-es és a 950A, a 956-os, 964-es, 972-es, 972B, 980-as, 990-es, 992-es, 994-es, 996-os, 998-as és a 999-es busz esetében egy-két indulás időpontja is változik - írták.
Jelezték: a 100E repülőtéri gyorsjárat változatlanul egész éjszaka közlekedik, de egyes járatok indulása néhány perccel módosulhat az óraátállítás miatt.

Forrás: origo.hu

közösség

további frisss

lap tetejére