Vas vármegyében is sok kárt okoz az erős vihar - 120 km/h-ás széllökések voltak a Kendig-csúcson

• 2023. február 04., szombat •
Vas vármegyében is sok kárt okoz az erős vihar - 120 km/h-ás széllökések voltak a Kendig-csúcson

11.50.: Kőszegen szombat 10 óráig 76 km/h-ás a Kendig-csúcson 120 km/h-ás lökések kísérték az északi szelet. Elszórtan hózáporok is kialakulnak Kőszeg térségében a nap folyamán - adta hírül a Kőszegi Időjárás Előrejelzés.

10.13.: Kidőlt egy villanyoszlop Kőszegnél

9.58.: Megbontotta egy ház tűzfalát a szél Szombathelyen

Információink szerint a szombathelyi Kötő utca és Szövő utca sarkán egy családi ház tűzfalát megbontotta az erős szél szombaton délelőtt, a téglák a szomszédos épület tetejére estek. Az eset során nem sérült meg senki, a tűzoltók vonultak a balesetveszélyes helyzet megoldásához - számoltunk be külön cikkünkben is.

9.55.: A Vas vármegyei tűzoltó egységeket ezidáig tizennyolc kárhelyszínre riasztották.

A Vas vármegyei tűzoltó egységek első riasztása nem sokkal hét óra után történt, ahol a szombathelyi Söptei úton egy kidőlt fa eltávolításához kérték a segítségüket. Kőszegen, az Alsó körúton egy fa dőlt házra, Kamondon egy húsz méter magas fa veszélyeztette az alatta húzódó villanyvezetéket, míg Uraiújfalu településen egy öles fa le is szakította azt. A kárhelyszíneken hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltók dolgoznak a viharkárok felszámolásán. A munkálatokhoz motoros láncfűrészt és kéziszerszámokat használnak, amennyiben szükséges értesítik az áramszolgáltató szakembereket - közölte a katasztrófavédelem.

9.40.: Vas vármegyében több helyszínen is károkat okozott az erős szél szombaton délelőtt. Képeinken a szombathelyi Árpád utcában dolgoznak a tűzoltók, ahol egy kerítésre és vezetékekre dőlt egy magas fa. A tűzoltók folyamatosan dolgoznak a balesetveszélyes helyzetek megszűntetésén.

Viszi a szél a medencét Szombathelyen, a Vörösmarty utcában:

Riasztás érkezett, mely szerint Kőszegen egy lakóházra fa dőlt szombaton délelőtt. A helyszínre a Kőszegi Önkormányzati Tűzoltóság két járművel vonult - közölte a Kőszegi Önkormányzati Tűzoltóság.

Celldömölkön is kárt okozott a viharos szél. A téglagyári tónál gyökerestül csavarodott ki egy fa - adta hírül Lokomitív Horgászegyesület. 

 

Forrás: vaol.hu

közösség

további frisss

lap tetejére