Városházi sajtótájékoztatók: menetrend-módosítás és ingatlaneladások Szombathelyen

vaol.hu • 2023. szeptember 30., szombat •
A város költségvetéséről, a buszmenetrend újabb módosításáról és a kormány által támogatott útberuházásokról is szó esett a szombathelyi közgyűlés döntéseit értékelő pénteki sajtótájékoztatón. A vaol.hu tudósítása.
Városházi sajtótájékoztatók: menetrend-módosítás és ingatlaneladások Szombathelyen

- Jó hangvételű, konstruktív közgyűlésen vagyunk túl - emelte ki még Illés Károly fideszes frakcióvezető, aki szólt arról: végre négy év után látni, hogy történik valami a városban, még akkor is, ha szerinte ezen fejlesztések nagy része a Puskás Tivadar nevével fémjelzett városvezetés által elindított, megterveztetett beruházásokból áll. Példaként említette a Ferenczy István utca folytatásaként megépült Szent Quirinus utca fejlesztését és a Vásárcsarnok környékének rendbetételét is. Megmaradt pénzekből újulhatnak meg a Károly Róbert, a Szőlős és Kodály Zoltán utcák is. Kormányzati forrásból építik újra a Gyöngyös-patak hídját a szentkirályi városrészben, szépült meg a Víztorony környezete, és újították fel a Magyar László, a Nádasdy és a Paragvári utcát - írja cikkében a vaol.hu.

Most stabil a város költségvetése - szögezte le dr. Horváth Attila alpolgármester a városvezetés pénteki sajtótájékoztatóján. Csütörtökön második alkalommal módosították az önkormányzat idei költségvetési rendeletét. Elfogadták az önkormányzati tulajdonban lévő gazdasági társaságok első féléves beszámolóit is, döntöttek újabb Szova-ingatlanok értékesítéséről is. Szombathelyen a Széll Kálmán utca 24. szám alatti épületet 106 millió forint plusz áfáért, a Kisfaludy Sándor utca 37. szám alatti ingatlant pedig 69 millió forint plusz áfa összegért hirdetik meg liciteljáráson - írta a lap, amely többek között beszámolt még a változó buszmenetrendről, az önkormányzat Szova üdülőjébe szervezett táborról is. További részletek itt.
 

közösség

további frisss

lap tetejére