Változás jön a magyar benzinkutak egy részén

• 2023. szeptember 21., csütörtök •
Kávézó-éttermekkel bővülnek az Orlen töltőállomások Magyarországon. A Stop Cafe névre keresztelt egységek közül néhány már fogadja a vásárlókat.
Változás jön a magyar benzinkutak egy részén

Az első magyarországi Stop Cafe az M3-as autópálya déli oldalának Gödöllő és Mogyoród közötti szakaszán, a jakabpusztai pihenőnél található töltőállomáson létesült, írja a turizmus.com.

Ezt követően az M7-es autópálya Tárnokhoz közel eső részén, továbbá az M1-es zsámbéki szakaszának északi és déli oldalain üzemelő töltőállomások átépítése fejeződött be, azóta pedig további hat helyszínen is megnyitotta kapuit a kávézó - írja az Index.

2023 végéig várhatóan további hat töltőállomáson fejeződik be a Stop Cafe koncepció kiépítése, írta közleményében a cég.

Az ORLEN-csoport 2022. december 1-jén vette át a tulajdonába került 79 magyarországi töltőállomás üzemeltetését, emlékeztettek.

Drágább benzin és gázolaj jön

Rossz hír ugyanakkor, hogy drágább lesz a tankolás, szerdán ugyanis tovább emelkedik a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára, a benzinért bruttó 7 forinttal, a gázolajért bruttó 10 forinttal kérnek majd többet.

Amennyiben ez érvényesítésre kerül a hét közepén a benzinkutak áraiban is, akkor az alábbi átlagárakat fogjuk tapasztalni szeptember 20-tól: 

  • 95-ös benzin: 662 forint literenként
  • Gázolaj: 686 forint literenként 

Szintén rossz hír, hogy a jövőben dízelhiány alakulhat ki. A világ olajfinomítói egyre nehezebben tudnak elegendő gázolajat termelni, ez a folyamat súlyos hiányhoz vezethet az iparban és a közlekedésben, ám az inflációt is erősítheti – fogalmazott a Bloomberg.

közösség

további frisss

lap tetejére