Változás a válogatott programjában, Izraellel játszanak Szoboszlaiék

mandiner.hu • 2024. február 19., hétfő •
A nyári Eb előtt nem Máltával, hanem a közel-keleti ország labdarúgó-válogatottjával mérkőzik Magyarország.
Változás a válogatott programjában, Izraellel játszanak Szoboszlaiék

A korábbi tervek szerint Marco Rossi szövetségi kapitány együttese Máltával játszotta volna utolsó felkészülési mérkőzését az Európa-bajnokság előtt, ám most kiderült, hogy az izraeli válogatott lesz az ellenfelünk június 8-án. Mint köztudott, a magyar labdarúgó-válogatott négy felkészülési mérkőzéssel hangolódik a németországi Eb-re. Szoboszlai Dominikék márciusban előbb Törökországot, majd Koszovót fogadják a Puskás Arénában, júniusban pedig Írországba utaznak, majd pár nappal a rajt előtt Máltát fogadták volna a Groupama Arénában vagy valamelyik vidéki nagyvárosban.

Ez utóbbi változott meg most. Ennek oka, hogy

a máltai válogatott ragaszkodott ahhoz, hogy Ausztriában játsszák a mérkőzést, amihez a magyar szövetség végül nem járult hozzá

– írja a csakfoci.hu-ra hivatkozva a mandiner.hu. Ennek értelmében a szövetségnek új ellenfél után kellett néznie, amely hajlandó Magyarországon pályára lépni napokkal a kontinenstorna rajtja előtt. Izrael végül elfogadta a meghívásunkat, s minden bizonnyal Debrecenben kerül majd sor a mérkőzésre. 

Magyarország a június 14-én kezdődő Eb-n Skóciával, Svájccal és a házigazda Németországgal találkozik a csoportkörben. 

Fotó: MTI/Illyés Tibor

közösség

további frisss

lap tetejére