Válságban is boldognak lenni - Bedő Imre Szombathelyen

• 2023. november 20., hétfő •
Válságban is boldognak lenni - ez a címe Bedő Imre szombathelyi előadásának, amelyen arról beszél majd, hogy hogyan tudjuk magunknak újra megfogalmazni az identitásunkat, és hogyan tudjuk azt védelmezni.
Válságban is boldognak lenni - Bedő Imre Szombathelyen

Sokféle válság terheli mai életünket, és talán ezek közül a legtöbb el is tereli az ember figyelmét a legmélyebb önazonosságunkat támadó válságról. Bedő Imre szerint, mielőtt védelmünkbe vesszük az identitásunkat, először tudni kell megfogalmazni. - Válságok jönnek-mennek, egyre több ember érzi ezt, és

ami ebben a felszínen tud bennünket tartani, az az, ha pontosan tudjuk: milyen célja van az életünknek

- fogalmazta meg a Frisss.hu-nak az alapvetést az előadó. - Ezzel foglalkozzunk, ne pedig az önsajnálattal! - tette hozzá.

Fontos az értékek védelme, de a tennivalónk nem ezzel kezdődik. - Olyan világot élünk, amikor ezeket meg kell fogalmazni, mert ha igazán megértjük, akkor jobban tudunk hozzájuk kapcsolódni, jobban meg tudjuk azokat védeni. Pontosan meg kell értenünk ezeket a dolgokat. Ha lesznek ilyen célok az életünkben, akkor olyan cselekvés is lesz benne, amely gyümölcsöző lesz, ez tart majd bennünket a felszínen - mondta Bedő.

A válságban az a legfontosabb, hogy közösségek épüljenek, mert ezekbe tudunk kapaszkodni, de a közösségeknek cél kell

- hívta fel rá a figyelmet. A válságban tehát a józan eszünk megőrzése és a célok a legfontosabbak - húzta alá.

Az előadáson szó lesz arról, hogy mi is az identitás - meg kell tudnunk magunknak fogalmazni, a mi kultúránk hogyan óvta azt évszázadokon át, illetve ki és hogyan támadja azt manapság. Bedő Imre szerint tudatos ez a rombolómunka. Nemzeti identitásunk, keresztény identitásunk, a férfi-nő identitás, az apa-anya identitás vajon hogyan fogalmazható ma meg? Miért vagyok az, aki vagyok? Legmélyebb énünket éri támadás a mai korban, amely által szétzilálódik az identitásunk - e témákat boncolgatja Bedő Imre Szombathelyen.

közösség

további frisss

lap tetejére