Válasszon megfelelő serpenyőt egészsége érdekében!

• 2020. január 23., csütörtök •
Napjainkban az egészséges életmód és a felelősségteljes gondolkodásnak hála, egyre inkább elterjedt az a nézet, hogy az emberek szívesebben készítik el maguknak az ételt, mint hogy megvásárolják azt egy gyorsétteremben vagy félkészen az áruházakban. Azonban ahhoz, hogy egészséges és finom ételek készüljenek a konyhában, megfelelő eszközökre van szükség.
Válasszon megfelelő serpenyőt egészsége érdekében!

Nem mindegy milyen minőségű a megvásárolni kívánt edény sem, mivel egy-egy jól megválasztott eszközzel tehet egészségéért, mivel egy jó felszerelésnek hála kevesebb zsiradékot kell felhasználnia, valamint az étel vitamintartalma is megőrizhető. Ilyen figyelmet igénylő eszköz a serpenyő is, melyekből számos jellemző alapján válogathat.

Amit a serpenyőről vásárlás előtt tudnia kell

Serpenyőben a hiedelemmel szemben nem csak palacsintát vagy tojásrántottát lehet elkészíteni, kialakításának hála szinte mindenféle étel megsüthető-főzhető. Azonban érdemes a méretet, az anyagot és a bevonatot az elkészíteni kívánt ételhez igazítani. Mindemellett fontos tényező az is, hogy hány emberre szeretné elkészíteni az ételt, és hogy általában mekkora adagokat szokott sütni, főzni.

Amennyiben segítségre van szüksége az igényeinek legmegfelelőbb serpenyő kiválasztásához, akkor keresse fel a BestMarkt weboldalát, ahol számos termék közül válogathat. A részletes leírásoknak hála, könnyen megtalálhatja az önnek legmegfelelőbbet, amely évekig hű társa lesz a konyhában.

Serpenyő típusai bevonatok alapján

Bevonatok tekintetében számos fajta közül válogathat. Létezik teflon, amely felülete tapadásmentes, így nagyobb mennyiségű zsiradék felhasználása nélkül is használhatjuk sütéshez. Abban az esetben, ha figyelmetlenségből vagy az időnek és a használatnak köszönhetőn karcok keletkeznek rajta, tapadásmentessége megszűnik, valamint a teflon anyaga méreganyagokat is szivárogtathat. Ekkor érdemes egy másik serpenyőt beszerezni. Mindez a kerámia bevonattal rendelkező serpenyőkre is igaz.

Létezik öntöttvas serpenyő, amelyet őseink is szeretettel használtak. Kiválóan tartja a meleget, azonban ellene szól, hogy nehéz és nehezen tisztítható, amely a hanyag kezelés következtében megjelenő rozsdának köszönhető. Viszont nem tartalmaz méreganyagokat, amelyek sütés közben “mérgezhetik” az ételt.

Továbbá közkedvelt a titán, az alumínium és a réz bevonatos főzőedény egyaránt, mivel nem tartalmaznak az egészségre káros anyagokat, azonban az utóbbi kettőnél figyelnie kell arra, hogy savas ételeket ne főzzön benne, mert korrózióhoz vezethet. Rozsdamentes acél serpenyők kifejezetten időtállóak, strapabíróak és nem igényelnek karbantartást, így rendkívül jó választásnak bizonyulhatnak.

 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére