Úttestre esett, parkoló autónak hajtott - Két ittas kerékpáros szenvedett balesetet Szombathelyen

• 2023. július 10., hétfő •
Van az az italmennyiség, ami után biciklire sem érdemes ülni, mert baj lehet belőle.
Úttestre esett, parkoló autónak hajtott - Két ittas kerékpáros szenvedett balesetet Szombathelyen

Két ittas biciklis is megsérült a hétvégén Szombathelyen, mindketten a biztonságos közlekedésre alkalmatlan állapotban ültek a kerékpárjukra - tájékoztatott a rendőrség. Egy 64 éves helyi férfi könnyű sérüléseket szenvedett, amikor 2023. július 8-án, a Paragvári úton közlekedett a kerékpárúton. Feltehetőleg ittas állapota miatt elvesztette  egyensúlyát a kerékpár irányítása felett, amikor nadrágjának szára a fogaskerekek közé szorult és az úttestre esett. Súlyos sérüléseket szenvedett az az 53 éves ittas biciklis, aki 2023. július 9-én az éjszakai órákban közlekedett a Kisfaludy Sándor utcában. Feltehetőleg ittas állapota miatt későn észlelete az út szélén parkoló gépkocsit, nekihajtott, majd az ütközés következtében az úttestre esett.     

Mindkét biciklis ellen szabálysértési eljárást indított a Szombathelyi Rendőrkapitányság.

Az elmúlt hétvégén tizenhat közlekedési balesetben négyen sérültek meg súlyosan a vármegye útjain. A bekövetkezett balesetek oka több esetben a szabálytalan kanyarodás és az elsőbbség meg nem adása volt. A KRESZ egyértelműen kimondja, hogy az „Állj! Elsőbbségadás kötelező” és az „Elsőbbségadás kötelező” táblánál minden esetben elsőbbséget kell biztosítani a védett úton érkező jármű részére!

A hétvégén négy olyan gépkocsivezetőt is igazoltattak a rendőrök a vármegyében, akikkel a helyszínen alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott.  Minden esetben a sofőrök vezetői engedélyét még a helyszínen elvették az egyenruhások, és velük szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást kezdeményeztek.

közösség

további frisss

lap tetejére