Útfelújítás Bucsunál, fejlesztési tervek megyeszerte

• 2021. július 06., kedd •
Zajlik a 8717-es út felújítása Bucsunál. Összesen közel 5 kilométeren folynak a munkák, amelynek költségeit a Magyar Falu Program révén központi költségvetési forrásból fedezik.
Útfelújítás Bucsunál, fejlesztési tervek megyeszerte

A munkálatok még 2020-ban kezdődtek – tudtuk meg a helyszínen, ahol dr. Hende Csaba országgyűlési képviselővel járta be a helyszínt Gál Sándor bucsui polgármester, illetve Böröcz Miklós, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vasi igazgatója társaságában. A 8717-es jelű, Bozsokot és Bucsut összekötő út egyik 5 kilométeres szakaszát újítják most fel.

- Bruttó 552 millió forintból a Magyar Falu Program keretében készül ez a teljes útrekonstrukció, amely úgy a bucsuiaknak, mint a falun átutazó nagyszámú közlekedőnek könnyebbséget fog jelenteni

– fogalmazott dr. Hende Csaba, és beszélt a térség többi tervezett beruházásáról is. Mint mondta, a Magyar Kormány teljes költségvetési garanciájával 241 milliárd forintból fog az előttünk álló esztendőkben megépülni a szombathelyi északkeleti körgyűrű, az abból kiágazó Szombathely-Kőszeg gyorsforgalmi út, amely összeköt minket Béccsel, valamint a Szombathely-Egyházasrádóc gyorsforgalmi út. Ez utóbbi Körmend és Zalaegerszeg érintésével az M7-en keresztül távlatilag gyorsforgalmiút-összeköttetést ad majd nekünk Horvátország, Szlovénia, valamint Észak-Olaszország irányában – tette hozzá.

Ami a most folyó beruházást illeti:

a munka 1,3 kilométer hosszon Bucsu község átkelési szakaszát érinti, további 3,4 kilométeren külterületen halad.

A munkálatok során kijavítják a burkolathibákat, átlagosan 3,5 centiméteres kiegyenlítő réteget kap az út, majd 4 centiméteres kopóréteg kerül rá melegaszfalt keverékből.

Tavasszal kezdődött a munka döntő része: a padkanyeséssel, az ároktisztítással és a meglévő burkolat profilba marásával kezdődött a felújítás, és máig elkészült a kétrétegű aszfaltburkolat mintegy 2,5 kilométer hosszban – a buszfordulótól a beavatkozási szakasz végéig. Jelenleg a kopóréteg épül a 89. számú főút csatlakozásától a buszfordulóig, ezen aszfaltozási munkák a hét folyamán befejeződnek – derült ki a keddi bejáráson. Természetesen új útburkolati jeleket festenek, kicserélik a KRESZ-táblákat, a Bozsok felől érkezők számára a Petőfi Sándor utcánál forgalomtechnikai  tükröt helyeznek ki. Átépítik a körforgalmi csomópontot, felújítják a buszöblöket, szegélyeket, korlátokat javítanak.

Megtudtuk még: a 89-es út folyamatos javítása napirenden van. Még idén burkolatmegerősítés várható a Perint-híd és a séi csatlakozás között, 1,2 kilométer hosszon, amelynek 120 millió forintos költségeit a Magyar Közút saját forrásból finanszíroz.

közösség

további frisss

lap tetejére