Újabb Vas vármegyei kerékpárutak tervei készültek el

hv • 2023. június 02., péntek •
A Megyeházán ünnepélyes keretek közt adták át azokat a tervdokumentációkat, amelyek ö megépítendő kerékpárút és kerékpárforgalmi létesítmény megépítéshez készültek. Vas vármegye Önkormányzata sikeresen pályázott az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Nonprofit Kft. közreműködésével meghirdetett pályázatra. Az elnyert összeg 139 millió forint.
Újabb Vas vármegyei kerékpárutak tervei készültek el

-    A két szervezet között előzetesen egyeztetett vas vármegyei t szakaszok tervezőit nyílt, közbeszerzési eljárás keretében választottuk ki – mondta el bevezetőjében Kondora Bálint a közgyűlés alelnöke.  Az öt tervezett kerékpárút 14 települést érint. Most az engedélyezési és kivitelezési terveket adjuk át nekik.

-    Magyarországon egyre nagyobb az igény arra, hogy az emberek szabadidejüket aktív pihenéssel töltsék- hívta fel a figyelmet a kerékpározás népszerűségére Dr.Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, akinek régi hobbija a biciklizés. – Szenvedélyes kerékpárosként szívügyem a kerékpárutak építése, fejlesztése, hiszen a megfelelő infrastruktúra egyre több honfitársunkat ösztönöz arra, hogy rekreációs, egészségügyi vagy turisztikai céllal kerékpárra üljön. Csak az érdekesség kedvéért megemlítem, hogy tavaly Németországban kétmillió polgár választotta kimondottan a kerékpározást nyaralása céljának. Nap mint nap magam is örömmel látom, hogy nálunk is egyre többen pattannak nyeregbe, ezért is örömteli, hogy  Vas vármegyében is folytatódnak a kerékpárút fejlesztések. 

A köszöntők után Majthényi László, a Vas vármegye Közgyűlésének elnöke – Varga Ágnessel, az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Nonprofit Kft. képviselőjével együtt - adta át a tervdokumentációkat a települések polgármestereinek. 

A most elnyert pályázat alapján a Sárvár – Sárvár Hegyközség hiányzó kerékpárforgalmi létesítményre, a Szombathely- Söpte kerékpárút, a Vép-Porpác kerékpárút, az Eurovelo 13 Bucsu - Torony kerékpárút összekötésére valamint az Eurovelo 13 Vasfüggöny kerékpárút Bozsok – Ólmod „Irottkő Naturpark” 17 kilométeres szakasz (Bozsok, Velem, Kőszegszerdahely, Cák, Kőszegdoroszló, Kőszeg, Ólmod) kerékpározható út összekötésének tervezésre vonatkozó terveket adták át. 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére