Újabb pedofilügy: fiúkat molesztált egy nevelő a gyermekotthonban, kirúgták a vármegyei vezetőt

• 2024. március 01., péntek •
Rendkívüli felmentéssel szűnt meg a közalkalmazotti jogviszonya.
Újabb pedofilügy: fiúkat molesztált egy nevelő a gyermekotthonban, kirúgták a vármegyei vezetőt

Azonnali hatállyal kirúgták a Békés vármegyei gyermekvédelmi vezetőt, miután fény derült egy esetre, amelyben egy 62 éves nevelő fiúkat molesztált egy helyi gyermekotthonban - írja a Mandiner.

A hírek szerint a Békés vármegyei Tarhos gyermekotthonban dolgozó férfit február végén tartóztatták le, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság megerősítette, hogy pedofil bűncselekmények gyanúja miatt már a büntetőeljárást is elindították.

A 24.hu megkereste a térség gyermekotthonait irányító Gyöngyház Integrált Szociális és Gyermekvédelmi Központot, ám tájékoztatásuk szerint csak a Belügyminisztérium alá tartozó Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SZGYF) nyilatkozhat. Utóbbi szervezet közölte: a pedofil nevelő lebukásával kapcsolatos kérdésekkel „az illetékes bírósághoz, illetve nyomozó hatósághoz” kell fordulni, majd hozzátették:

a Gyöngyház Integrált Szociális és Gyermekvédelmi Központ vezetőjének közalkalmazotti jogviszonyát 2024. február 15-ei hatállyal, rendkívüli felmentéssel megszüntette a munkáltató.

A lap információi szerint a molesztálási esetek két éve történtek, de már korábban is érkezett bejelentés a férfival kapcsolatban.

Fotó: Pixabay
Forrás: mandiner.hu

közösség

további frisss

lap tetejére