Újabb műrepülő-baleset – meghalt egy 5 éves kislány Olaszországban

mandiner.hu • 2023. szeptember 17., vasárnap •
Az olasz akrobata pilótacsapat egy bemutatóra készült, amikor az egyik gépük lezuhant.
Újabb műrepülő-baleset – meghalt egy 5 éves kislány Olaszországban

Lezuhant az olasz Frecce Tricolori akrobatikus légicsapat egyik repülőgépe szombaton az északi Torinó városa mellett egy gyakorlórepülés közben, egy gyermek a földön életét vesztette – jelentette az olasz média, amit a mandiner.hu is megírt.

A repülőgép vagy annak részei a jelentések szerint egy családot szállító autónak csapódtak, és megöltek egy 5 éves kislányt. 

Egy 9 éves gyermeket és a szülőket égési sérülésekkel kezelték az ANSA olasz hírügynökség szerint. A pilóta katapultált, és állítólag ő is égési sérüléseket szenvedett.

A balesetről készült videón kilenc repülőgép látható két szoros V alakzatban, mielőtt az egyik gép a többi alá süllyed és lezuhan, tűzgolyót küldve a levegőbe.

A videón látható, ahogy a pilóta röviddel a becsapódás előtt ejtőernyővel katapultál egy kerítéssel elkerített repülőtéren belül.

A baleset állítólag a torinói Caselle repülőtérről való felszállás után történt, az északi iparváros közelében. 

Az olasz akrobata pilótacsapat
A Frecce Tricolori Olaszország első számú akrobata pilótacsapata, az olasz légierő része. Jellemzően nemzeti jelentőségű eseményeken hajtanak végre drámai átrepüléseket, és piros, zöld és fehér füstcsíkokat hagynak maguk után az olasz zászló színeinek megfelelően. 

Az alakulat vasárnap egy bemutatóra készült, amely az olasz légierő 100. évfordulója alkalmából tartott események részeként került megrendezésre.

közösség

további frisss

lap tetejére