Új szabály jöhet a labdarúgásban, nem éri meg feleselni!

• 2023. november 15., szerda •
A brit The Times értesülése szerint új szabályt vezethetnek be a labdarúgásban, ami elejét venné a teljesen elszaporodó reklamálások további gyűrűzésének.
Új szabály jöhet a labdarúgásban, nem éri meg feleselni!

Ebben az idényben csak a Premier League-ben 88 alkalommal kellett szankcionálni renitenseket, a Sheffield Unitedben játszó Oli McBurnie pedig addig reklamált a Tottenham elleni meccsen, amíg kiállították - írja az Index.

A lap szerint a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) szabályalkotó testülete, az IFAB a következő két hétben Londonban ülésezik, a fókuszban pedig a pályán tapasztalható nem megfelelő viselkedés lesz.

A THE TIMES ÚGY TUDJA, HOGY A GYEREKEKNÉL ÉS FIATALOKNÁL MÁR ALKALMAZOTT 10 PERCES KIS BÜNTETÉST A PROFI FUTBALL VILÁGÁBA IS BEEMELHETIK, ÍGY AKI MEGSÉRTI A JÁTÉKVEZETŐT (VAGY AZ ASSZISZTENSEIT), ANNAK ENNYI IDŐRE KELLENE ELHAGYNIA A JÁTÉKTERET.

A tízperces büntetés a tervek szerint a játék részévé válna, de egyelőre csak a reklamálásokra vonatkozna, nem pedig egyéb jellegű szabálytalanságokra.

Az IFAB reményei szerint továbbá a rögbiben tapasztalható módon a labdarúgásban is sikerül megoldani, hogy csak az együttesek csapatkapitányai léphessenek interakcióba a játékvezetővel, ezzel elejét vennék azoknak a tömegjeleneteknek, amikor az egész gárda egyszerre rohamozza tiltakozva a bírókat.

Forrás: index.hu
Fotó: X

közösség

további frisss

lap tetejére