Új országos rekord: visszatért a kéttónusú koi Kápolna Lászlóhoz

pecaverzum.hu • 2023. július 03., hétfő •
Új országos rekord született a Gyékényesi Kavicsbányatavon. Kápolna László tavaly októberben beállított csúcsát saját maga múlta felül ugyanazzal a kéttónusú koi ponttyal, amely most többet nyomott a mérlegen, mint korábban.
Új országos rekord: visszatért a kéttónusú koi Kápolna Lászlóhoz

Az utóbbi időben a Gyékényesi Kavicsbányató a kirobbant botrány miatt került be az országos hírekbe, pedig ott is zajlik az élet nemcsak az íróasztalok mögött, hanem a vízparton is - írja cikkében a pecaverzum.hu.

A Gyékényes és Környéke Horgász- és Szabadidő Egyesület június 18. és 24. között gyerektábort szervezett. A lebonyolításban és a fiatalok oktatásában tevékenyen vett részt Kápolna László is, akinek a nevéhez fűződik már több kiemelkedő fogás is Gyékényesen. 

A tó legendás pontyát, Bukót már hatszor is a kezében tarthatta, legelőször 2016 szeptemberében, legutóbb pedig 2022 áprilisban. 

A korábban ellopott, de megtalált, és eredeti élőhelyére visszahelyezett tőponty rendszeresen meglátogatta Kápolna Lászlót, de már nem ő az egyetlen visszatérő vendége! A gyerektábor kellős közepén ugyanis ismét horogra csalta Gyékényes egyik legkülönlegesebb koi pontyát, amely arról híres, hogy kéttónusú, és persze arról, hogy hivatalos országos rekordnak számít. 

„A gyerekeket a bojlizás alapjaira tanítottam, nagyon fogékonyak voltak. A tábor 9-től 17 óráig tartott, és napközben is fogtak szép, tízkilós pontyokat.

A kéttónusú koi június 20-án, kedden 6 óra 30 perckor vette fel a felkínált, „Green Herbs” fantázianevű bojlit”

– nyilatkozta a Pecaverzumnak Kápolna László, aki szerelékét 220 méterre húzta be a parttól.

Az említett helyen a vízmélység majdnem elérte a 10 métert, onnan érkezett az összetéveszthetetlen kinézetű koi. A fárasztás 15 percig tartott csónakból.

A szákolás pillanatáról videó is készült, köszönhetően Kápolna László egyik barátjának, Antal Balázsnak, aki drónnal rögzítette az eseményeket.

A mérlegeléskor kiderült, hogy a hal meghaladta korábbi, országos rekordot jelentő, 25,40 kilós tömegét.

Kereken 26 kilónak bizonyult, ami azt jelenti, hogy Kápolna László saját maga döntötte meg korábbi országos rekordját.

A fogás hitelesítése folyamatban van a Magyar Országos Horgász Szövetségnél (Mohosz).

közösség

további frisss

lap tetejére