Új köztér és méltó emlékmű Balogunyomban

• 2021. június 09., szerda •
Trianoni emlékhellyel és egy szép, rendezett új köztérrel is gazdagodott nemrég Balogunyom község. Hétvégén tartották az avatóünnepséget, ahol a beszédek az összetartozás, a közösség fontosságát hangsúlyozták.
Új köztér és méltó emlékmű Balogunyomban

Kavicsos sétányok, mutatós szegélyek, ígéretes cserjék, virágok, pihenőpadok, díszkövek - többek között ezekkel az elemekkel alakítottak

ki új közteret, kerékpáros pihenőhelyet Balogunyomban, a főút mellett,

ahol a hétvégén ünnepélyes avatót tartottak. Ezen a polgármester, Tarsoly Alfonz arról beszélt, hogy egy három évvel ezelőtti sikeres pályázat eredményeként készült el a beruházás, a kivitelezést az agrártárca támogatta. Elmondta, nincs vége a munkálatoknak, hiszen később egy buszmegálló és néhány információs tábla is helyet kap a téren.

Nemcsak az új közterület, hanem a nemzeti összetartozás napja is apropót adott az eseménynek:

a tér közepén emlékművet emeltek a falu lakói, hogy a trianoni békediktátum miatt elszenvedett károkra, még inkább az elszakítottakkal való összetartozásra emlékeztesse őket.

Dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő köszöntőjében Illyés Gyula szavait idézte: magyar az, akinek fáj Trianon. Felidézte az egy évszázaddal ezelőtt történteket, utalt a térségben élő nemzetiségek békés együttélésére, és a határon túl rekedtekkel való összetartozásra.
A polgármester köszönetet mondott a település képviselőinek is a támogatásért, közreműködésért.
 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére