Új épület avatásával ünnepelt a Király Sportlétesítmény - Galéria

hv • 2023. június 02., péntek •
Húsz éve, 2003-ban nyitotta meg kapuit Újperinten a 108-szoros válogatott kapus, Király Gábor által –megálmodott ás saját tőkéből elindított - Király Sportlétesítmény. Az azóta folyamatosan fejlődő sportközpont 20. születésnapján évfordulóján újabb fejlesztés megvalósulását is ünnepelték, miután elkészült az ún. „A” épület, amely egy kétszintes, 1.300 m2-es iroda- és öltözőépület. A beruházáshoz a kormány 4,5 milliárd forintot nyújtott a központi költségvetésből.
Új épület avatásával ünnepelt a Király Sportlétesítmény - Galéria

A Vas vármegyei közélet és labdarugó társadalom számos jeles és ismert képviselője fogadta el Király Gábor a sportlétesítmény születésnapjára szóló meghívását az impozáns Király Sportcentrumba. A pénteki ünnepi alkalmat megtisztelte jelenlétével dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője és Marton Ferenc, a Vas Vármegyei Közgyűlés alelnöke is. A megjelent vendégeket maga a tulajdonos kalauzolta végig a 6 hektáron elterülő telepen. Az érdeklődők elismeréssel adóztak a sportdiagnosztikai - és rehabilitációs központ, a mellett lévő 16 szobás szálló, a kifogástalan minőségű sportpályák láttán éppúgy, mint az 1.000 m2-es panorámás, szülői várakozóhellyel rendelkező kétszintes passzívház-szerű klubház láttán.  A korábbi kiváló kapus valóban a semmiből teremtett itt egy európai viszonylatban is helyét megálló, barátságos, sportkomplexumot. Ráadásul mindent környezettudatosan, a hosszútávú, gazdaságos működtetést is figyelme véve.  

Az új épület átadását személyes megjelenésével megtisztelte  Dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár is. Köszöntőjében kiemelte:

-    Király Gábor, ahogyan labdarúgóként, úgy üzletemberként is tudja: A kemény munka mindig meghozza gyümölcsét! Itt, ahol most kétszáz fiatal sportol értéket is teremtenek, hiszen a fiatalok a sport által megtanulják a kitartást, az alázatot egymás tiszteletét is. Az ilyen csodálatosan kialakított infrastruktúra pedig valóban motiváló hatású, reményem szerint sok gyermeket indít arra, hogy mobilozás és számítógépezés helyett sportoljanak! A sport ugyanis egészen egyszerűen - a maga utánozhatatlan eszközeivel – jobb emberér tesz! 

Az új épület ünnepélyes átadása után szombaton és vasárnap húsz csapatos tornát rendeznek az U11-es korosztály ifjú labdarúgó palántái számára. Mindkét napon 10 és 16 óra között négy pályán, párhuzamosan zajlanak a mérkőzések a jubiláló Király Sportlétesítményben. Az esemény sztárvendége nem más, mint Marco Rossi, a magyar férfi labdarúgó válogatott olasz szövetségi kapitánya lesz. 

A tornán résztvevő csapatok: Manchester United FC, SL Benfica, GNK Dinamo Zagreb, Parma Calcio 1913, FC Klagenfurt, Partium LA (Szatmárnémeti), DAC 1904 - Mol Football Academy, ETO FC Győr, FTC, DVSC, Sándor Károly Labdarúgó Akadémia (MTK), PMFC, UTE, Credobus Tehetségközpont (Mosonmagyaróvár), Gyirmót FC, ZTE, MOL Fehérvár FC, FC Ajka, Sárvár FC, Király SE.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére