Ügyvédnek adta ki magát az unokázós csaló, azonnal leleplezte a rafinált 89 éves nagyi

ripost.hu • 2023. október 08., vasárnap •
Telefonos csalók próbálták meg átverni az idős nénit.
Ügyvédnek adta ki magát az unokázós csaló, azonnal leleplezte a rafinált 89 éves nagyi

Háromszázezer forintot próbáltak meg kicsalni egy nyugdíjas, mosonmagyaróvári nagymamától. Az elkövető a fiáról talált ki egy aligha hihető történetet. Szerencsére az idős asszony hamar rájött a csalásra, ezért keresztkérdésekkel szorította sarokba a vonal másik végén lévő felet. A család feljelentést tett a rendőrségen - írta a ripost.hu.

A 89 éves nőt egy ismeretlen férfi hívta fel október 3-án, aki azt állította magáról, hogy ügyvéd, majd elmesélte, hogy a fia nevében telefonál, ugyanis őrizetbe vették. Ezután mindenféle információt osztott meg vele, lakcímet egyeztetett, és elárulta azt is, hogy a fia azért került a fogdába, mert egy kábítószert akart átcsempészni Szlovákiába. Ezután a telefonáló férfi közölte az idős hölggyel, hogy a férfi szabadulhat egy nagyobb összegű óvadék fejében, ami háromszázezer forint. 

A nőnek alig hagytak időt gondolkozni, azonnal átadták a telefont a "fiának", aki nyöszörgő, síró hangon megkérte, hogy segítsen neki. Szerencsére az idős hölgynek volt annyi lélekjelenléte, hogy azon kívül, hogy kikérte magának, hogy az ő fia bizony ilyesmit sosem tenne, megkérdezte, hogy rendben, ha ő tényleg a fia, akkor mondja meg honnan költözött oda, ahol most lakik. A csalók rossz utca nevet mondtak, így a néni azonnal rájuk is rakta a telefont. 

A történtek után azonnal felhívta a fiát, hogy megbizonyosodjon róla, hogy minden rendben vele, majd következőnek azonnal a rendőrséget tárcsázta, hogy bejelentse a csalókat. 

közösség

további frisss

lap tetejére