Tunikaválasztás testalkat alapján – így csináld!

szponzorált tartalom (x) • 2024. június 20., csütörtök •
Mivel a tunika egy igazán sokoldalú ruhadarab, így nem hiányozhat egyetlen hölgy gardróbjából sem. A farmer- és az elegánsabb nadrágokkal is remek párost alkot, de a leggings is működhet hozzá, persze csak akkor, ha megfelelő hosszúságú.
Tunikaválasztás testalkat alapján – így csináld!

Manapság viszont ez a ruhadarab rendkívül széles választékban kapható, mind a stílus, mind pedig a minta és a szabások tekintetében, elég csak megnézni az ELYSE Fashion tunika kínálatát. Így sokszor nem a legegyszerűbb feladat eldönteni azt, hogy melyik fazon az ideális az alkatodhoz. A mai cikkünkben leírtakkal ebben próbálunk meg segítséget nyújtani.

Kezdjük a homokóra alkattal!

Ha homokóra típus vagy, akkor a fő cél a derekad kiemelése kell, hogy legyen. Ehhez célszerű olyan hosszabb fazonú, a testedre finoman rásimuló tunikákat választani, amelyek közben megőrzik a kiegyensúlyozott sziluettet. 

Abban az esetben pedig, ha még inkább szeretnéd erősíteni a nőiességedet, akkor érdemes lehet akár a derékban húzott, átlapolós vagy V-nyakú tunikák közül válogatni.

Folytassuk a körte alkattal!

Ennél a testalkatnál az egyik legfontosabb feladatod, hogy a gyomor és a csípő vonalán elhelyezkedő súlyfeleslegről eltered a figyelmet. De nem feledkezhetsz meg a két testfél közötti méretkülönbségről sem. 

Erre a célra abszolút ideálisak a világosabb árnyalatú, valamint az élénkebb és hangsúlyosabb mintás tunikák. 

Továbbá szóba jöhetnek még az oldalán felsliccelt és a szélesebb nyakú fazonok is, amelyek mellé egy vaskos nyakláncot viselve sikerül majd vizuálisan szimmetrikusnak láttatni a testedet.

Ejtsünk pár szót az alma alkatról is!

Az alma testalkatot a körtéhez hasonlóan nem a legegyszerűbb felöltöztetni, mivel széles törzs és váll, teltebb mell és hasvonal, illetve karcsú csípő és lábak jellemzik. 

De nem is megoldhatatlan feladat. Olyan tunikákat kell keresned a fentebb említett webáruház kínálatában, amelyek a dekoltázsodat és az arcodat emelik ki. Ilyenek lehetnek például a mell alatt szűkülő és V-nyakkivágású fazonok, amelyek fenék alá vagy combközépig érnek.

A túlságosan bő darabokat pedig felejtsd el! Ezekkel ugyanis csak az ellenkezőjét éred el annak, mint amit szeretnél.

Egyéb hasznos tudnivalók a cikk befejezéseképpen

Bár a fentebb említett irányelvek igazán hasznosak tudnak lenni az öltözködés terén, de mivel nincs egyetlen ideális formula minden nő számára, így ha szeretnél, nyugodtan térj el tőlük, és kísérletezz kicsit. 

Persze ebben benne van a baklövés lehetősége, de ha ezt képes vagy beismerni, és változtatni, akkor nincsen probléma. 

A fentebb leírtakból is látható, hogy mennyi lehetőség rejlik a tunikák viseletében. Ha jó fazont választasz, akkor gyerekjáték lesz majd elrejteni az alakod hiányosságait. Bízunk benne, hogy a javaslataink segítenek majd a döntésben.


 

közösség

további frisss

lap tetejére