Tragédia Alsó-Ausztriában: hárman meghaltak a Bécs melletti kórháztűzben

• 2023. május 30., kedd •
Az Állami Egészségügyi Hivatal (LGA) közlése szerint hárman meghaltak egy tűzvészben a Mödlingi Állami Kórházban. Matthias Hofer, az LGA szóvivője elmondta: a halálos áldozatok betegek voltak.
Tragédia Alsó-Ausztriában: hárman meghaltak a Bécs melletti kórháztűzben

A lángok a harmadik emeleti betegszobában csaptak fel, egyelőre ismeretlen okból. A szobában tartózkodó három férfi számára túl későn érkezett a segítség – mondta Matthias Hofer. 20 ember könnyebben megsérült, 90 beteget kellett áthelyezni. 

A riasztás kedden, nem sokkal hajnali egy óra előtt érkezett. A tűz pedig egyre gyorsabban terjedt. A tűz oltására tíz tűzoltóság vonult ki 173 fővel és 33 járművel – közölte a noe.orf.at.

Az oltással 3 óra körül végeztek. Ekkorra a betegek és a személyzet is biztonságban volt. A halálos áldozatok hozzátartozóit már értesítették – áll a közleményben.

– A jó együttműködésnek köszönhetően 20 embert sikerült kimenteni az érintett osztályról – tette hozzá Matthias Hofer. – Többen enyhe füstmérgezést szenvedtek. A betegek egy részét helyben, más osztályra helyezték át, de többeket a bécsi, illetve a neunkircheni kórházakba szállították. 

A Vöröskereszt 16 mentőautót, hat mentőautót, egy helikoptert és egy négyfős krízisbeavatkozó csoportot vetett be. Az érintett belgyógyászati ​​osztályt bezárták. 
A tűz okát vizsgálják.

 

Forrás: vaol.hu
 

közösség

további frisss

lap tetejére