Történelmi sikert ért el a Falco

kezdo5.hu • 2019. december 17., kedd •
Újabb parádés Falco-teljesítmény a Bajnokok Ligájában, idegenben győztek a sárga-feketék. Perl Zoliék jól tüzeltek a triplavonalon túlról. Részletek a cikkben.
Történelmi sikert ért el a Falco

Bajnokok Ligája, Csoportkör, D csoport, 9. forduló
PAOK (görög, 3-6) - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (5-4) 80-89 (21-26, 16-25, 17-12, 26-26)

PAOK: Smith 31/9, Lewis 5/3, Schizas -, Egezeke -, Knowles 13. Csere: Best 10/6, Wiggins 9, Sarikopoulos 7, Margaritis 2, Tsochlas 3/3, Karamanolis -.

Falco: Hooker 9/3, Perl 9, Benke 11/6, Filipovity 10/6, Reddic 14. Csere: Váradi 13/3, Curry 6/6, Lake 8, Washington 9/9.

Filipovity két büntetőjével kezdődött a találkozó, és összességében is jobban kezdett a magyar bajnok, amely Reddic zsákolásával, Filipovity triplájával és Benke kettesével végig előnyben kosarazott az első percekben (8-11). Nagy volt a tempó, de erre lehetett számítani a PAOK-nál történt edzőváltás után, ebből azonban ezúttal a vendég együttes jött ki jobban, amely alig-alig hibázott támadást a negyed első felében (10-15). Megtorpant a két csapat, a görögök egy pontra zárkóztak (14-15), de Benke, Curry és Váradi is betaláltak kintről a felvonás utolsó három percében, így 5 ponttal vezetett a Falco 10 perc játékot követően (21-26).

A második játékrész elején rögtön három hármas is beakadt, de ezt követően nagyon leállt a pontgyártás. A hellének sem játszottak jól ebben az időszakban, de Best kosaraival közelítettek, egyetlen pont volt a lemaradásuk a 15. perc elején (29-30). A második negyed második fele aztán egyértelműen a Falcóról szólt, amely elképesztően jó csapatjátékot mutatott be ebben az időszakban. Lake nagyszerűen szállt be a padról, pontok mellett fontos pattanókkal is segítette Gasper Okorn együttesét, de ebben a periódusban bárki lépett pályára, az hozzátett a csapat eredményességéhez. Filipovity hármasa zárta a felvonást, amellyel 14 pontra nőtt a távolság a nagyszünetre (37-51).

A félidőben egy valamiben óriási különbség volt a két gárda között: triplázásban mind mennyiségben, mind hatékonyságban sokkal jobb volt a vendég csapat (2/8 vs. 8/14). Leginkább ennek, illetve a 15-20. perc között bemutatott nagyon folyékony csapatjátéknak köszönhetően vezetett a Falco, méghozzá magabiztosan.

A fordulás után kicsit jobban odafigyeltek a görögök a kinti dobásokra, ez viszont több helyet eredményezett a palánk alatt Reddicnek, aki köszönte szépen, ki is használta ezt. Az amerikai center nagyon élt a festékben, folyamatosan szerezte a kosarakat (a Falco első 12 pontjából 10-et ő dobott a harmadik negyedben), vezetésével pedig 17 pontra nőtt a távolság a két együttes között a 28. perc kezdetére, időt is kért Kostas Charalampidis (46-63). Amerikai játékosai vezetésével próbált meg legalább tapadni a PAOK, és ez sikerült is, ráadásul a Falco rontott is néhány támadást: az időkérés után szűk másfél perccel már csak 11 pont volt a hazaiak lemaradása (52-63). Smith nagyon beindult, az ő 6 pontja zárta a negyedet, melynek végén 9 pont volt a Falco fórja (54-63).

A záró felvonásban sajnos tovább folytatódott Smith show-ja: az amerikai irányító szerzett labdával, ziccerrel és triplával vétette észre magát, a 33. perc elejére már csak 3 volt közte (62-65). Sarikopoulos két büntetőjével újra mindössze egyetlen pont volt a távolság (66-67) - Lake a legjobbkor szólt hozzá megint, majd Hooker hármasát követően, a 35. perc közepén újfent időt kért Charalampidis, mert kezdett újra meglépni a Falco (66-72). Washington azonban rádobott még egy triplát, Lake büntetőjével pedig 10 pontra nőtt a különbség, kezdett érni a Falco első idegenbeli diadala (66-76). Hooker büntetőire és Washington harmadik hármasára Smith még válaszolgatott, Lewis jó triplája pedig 10 ponton belülre hozta a görögöket (74-81).

A 39. perc elején azonban Best lépéshibája, valamint az ezt követően kapott hazai technikai el is döntötte a találkozó sorsát - Perl bedobta mindkét büntetőt, majd a következő görög támadásból nem született pont, így az utolsó percre nem maradtak izgalmak. A Falco egy nagyjából 7-8 perces kihagyást leszámítva újfent egészen kiválóan kosárlabdázott, idegenben is rá tudta erőltetni akaratát ellenfelére, és végül 89-80-ra győzött. A magyar bajnok így 5-4-gyel áll a Bajnokok Ligája D csoportjában, és ezzel az idegenbeli sikerrel nagyot nőttek az esélyei a továbbjutásra.

A szombathelyi alakulat csapatmunkájáról mindent elmond, hogy végül mind a 9 pályára lépő ember eljutott legalább 6 pontig, Reddic pedig 14 egységgel a legeredményesebb tudott lenni. Bár a harmadik negyed végén, illetve a negyedik elején a frászt hozta a magyarokra a Smith vezette PAOK, a Falco teljesen megérdemelt diadalát mutatja, hogy egyetlen másodpercig sem vezettek a görögök hazai pályán.

forrás:kezdo5.hu
fotók forrása: http://www.championsleague.basketball/

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére