Tömegesen hozzák be az ázsiai munkásokat a magyar cégek

• 2023. május 24., szerda •
Számos magyarországi cég küzd munkaerőhiánnyal, Kecskeméten már most is távol-keleti dolgozókkal töltik fel a betöltetlen pozíciókat. A kecskeméti Mercedes-gyár bővülése miatt hamarosan további ötezer új munkavállalóra lesz szükség.
Tömegesen hozzák be az ázsiai munkásokat a magyar cégek

Várhatóan intenzíven növekszik a távol-keleti munkavállalók aránya Magyarországon, ugyanis számos hazai cég küzd munkaerőhiánnyal - írja az Index. Kecskeméten már jó ideje probléma a dolgozók hiánya, a cégek már jelenleg is számos ázsiai munkavállalót foglalkoztatnak. 

Dolgozni akarnak és nagyon talpraesettek, céltudatosak. Hamar betanulnak, beilleszkednek, szorgalmasak, pozitívan állnak mindenhez

– jellemezte a Szabad Európának a távol-keleti munkavállalókat egy munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó cég. Az ázsiai dolgozók jelenléte valószínűleg fokozódik majd a térségben, ugyanis hamarosan tovább bővül a kecskeméti Mercedes-gyár.

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. tavaly nyáron bejelentette, hogy 2025-ig egymilliárd eurós, azaz közel négyszázmilliárd forintos beruházással bővíti kecskeméti gyárát, miután tisztán elektromos hajtású autók gyártásába kezd. A bővülés miatt már most elkezdődött első körben a HR-esek, mérnökök, logisztikusok keresése, de a toborzás hamarosan még intenzívebbé fog válni, ugyanis hamarosan ötezer új állás jön létre.

A Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a kormányhivatal által nemrég tartott állásbörzéjén 21 kiállító képviseltette magát. Összesen ötszáz munkavállalót kerestek 42 munkakörre, ugyanakkor csak 410 érdeklődőt regisztráltak. Kecskemét polgármestere, Szemereyné Pataki Klaudia szerint „magyar fiataloknak, nem pedig filippínóknak kell a ma üresen álló munkahelyeket betölteniük”.

(Borítókép: A kecskeméti Mercedes-gyár. Fotó: Stiller Ákos / Bloomberg / Getty Images)
Forrás: index.hu

közösség

további frisss

lap tetejére