Többször is elérhetetlen lesz októberben az OTP rendszere

• 2023. október 05., csütörtök •
A tervezett bankszünnapok idejét bejelentette a pénzintézet. Többségében fejlesztések miatt lesznek leállások.
Többször is elérhetetlen lesz októberben az OTP rendszere

Nyilvánosságra hozta a következő hetekben várható bankszünnapok és várható leállások időpontjait az OTP Bank. A pénzintézeteknek a Magyar Nemzeti Bank kapcsolódó előírásainak értelmében tájékoztatniuk kell ügyfeleiket az előre tervezett kimaradásokról - írja a Világgazdaság.

Az OTP tájékoztatása szerint fejlesztési okokból szombatonként hajnali 1:00-től 7:00-ig az értékpapír-szolgáltatásokhoz kapcsolódó funkciók nem lesznek elérhetők, vasárnaponként hajnali 1:30-tól 4:00-ig, valamint 20:00-tól 24:00-ig szünetelnek a lakossági hiteligénylések.

Szintén fejlesztési okokból október 6-án 23:00 óra és október 8-án 23:59 óra között a befektetési szolgáltatásokhoz kapcsolódó funkciók nem lesznek elérhetők a pénzintézet rendszerén.

Hasonló okok miatt október 6-án 14:00-től 24.00-ig, illetve október 9-én 0.00-tól október 10-én 8:00-ig a lakossági hitelszámla-vezető rendszer válik elérhetetlenné. Az érintett termékek köre: ingatlanhitelek (támogatott és piaci lakáshitelek, jelzálog típusú hitelek), munkáltatói hitelek, személyi kölcsönök, Babaváró kölcsön, hitelkártyák és hitelkártya-részletfizetési szolgáltatások, lombard hitelek, Folyószámlahitel Instant Kölcsön.

Szintén emiatt október 22-én hajnali 04.00-től 24.00 óráig a lakossági hitelszámla-vezető rendszer nem lesz elérhető. Emiatt az internetbankban és a mobilbankban nem lesz lehetőség a hitelkártya-részletfizetési szolgáltatás igénybevételére sem.

Szintén fejlesztések okán október 29-én hajnali 2:00-tól 2:45-ig (óraátállítás utáni időpont), az internetbank, a mobilbank, az eBIZ szolgáltatás, az Electra, a SmartBróker alkalmazás, az OTP Bank által kibocsátott bankkártyákkal kezdeményezett internetes fizetések jóváhagyása, valamint a vámpénztári rendszer sem lesz elérhető.

A pénzintézetnél a bankszünnapokkal kapcsolatos információk változhatnak, emiatt érdemes figyelni az OTP kifejezetten erre a célra létrehozott aloldalát.

Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság
Forrás: vg.hu

közösség

további frisss

lap tetejére