Több vármegyére is kiadták a figyelmeztetést

• 2024. április 17., szerda •
Szerdán nem sokban fog változn a hőmérséklet, viszont legalább kevesebb felhő lesz felettünk és esőből is jóval kevesebbre kell számítani. Visszatért a tavaszi időjárás, visszatérnek vele az ízületi panaszok, a görcsös fejfájások, az ingerlékenység és a nyugtalanság. Megéri rétegesen öltözködni.
Több vármegyére is kiadták a figyelmeztetést

A felhőzet hazánk délkeleti, keleti részén is szakadozik, arrafelé rövidebb, másutt hosszabb időre is kisüthet a nap - írja az Index. Elsősorban a Salgótarján–Szeged-vonal szélesebb sávjában, valamint a nyugati határszélen alakulhatnak ki délutántól záporok, jégdarazáporok, egy-egy helyen az ég is megdörrenhet. A hegyekben hózápor is lehet. Az északi, északnyugati szelet élénk, néhol erős lökések kísérik.

A LEGMAGASABB NAPPALI HŐMÉRSÉKLET 12 ÉS 16 FOK KÖZÖTT ALAKUL. 

A HungaroMet figyelmeztető előrejelzése szerint a záporok környezetében (kora) estig jégdara még előfordulhat.

Szerda déltől nyugaton (inkább csak a határ közelében) egy-egy helyen, esetleg délután a kb. Salgótarján–Szeged-vonala tágabb térségében egy-egy helyen az ég is megdördülhet. Záporok vagy zivatar környezetében jégdara is előfordulhat.

A HungaroMet előrejelzése szerint kiadták az elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést

  • Pest,
  • Nógrád,
  • Vas
  • és Zala vármegyére

zivatar miatt. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés és jégeső is előfordulhat.

Szerdán elsősorban hidegfronti jellegű tünetek jelentkezhetnek, így az arra érzékenyek fejfájást, görcsös és kopásos jellegű ízületi panaszokat is tapasztalhatnak. A szelesebb tájakon élők körében az Időkép szerint tovább fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, a szél ingerlékenységet, nyugtalanságot is kiválthat.

NEHÉZ NAP VÁR A SZÍV- ÉS KERINGÉSI RENDSZER BETEGSÉGEIVEL ÉLŐKRE IS, ŐK SZÉDÜLÉST, ROSSZULLÉTET TAPASZTALHATNAK, INGADOZHAT A VÉRNYOMÁS. 

Alacsony lesz hő- és komfortérzetünk, nagy lesz a megfázásveszély, ezért ajánlott a réteges öltözet.

Forrás: index.hu

közösség

további frisss

lap tetejére