Több napra leáll az egyik legnagyobb magyar bank

• 2023. szeptember 22., péntek •
Az MBH Bank égisze alatt egységesítenek három nagy hazai bankcsoportot. Azonban az informatikai átállás is szükséges ehhez, ami fennakadásokat okozhat a bank egyes szolgáltatásainak működésében az átállás napján és az azt megelőző, valamint követő napokban.
Több napra leáll az egyik legnagyobb magyar bank

„A Budapest Bank Zrt., az MKB Bank Nyrt. és a Takarékbank Zrt. többlépcsős egyesüléséből létrejött Magyarország második legnagyobb hitelintézete, az MBH Bank Nyrt., 2023. május 1-jén. Az egységes működés megteremtése és a minőségi ügyfélkiszolgálás biztosítása érdekében az informatikai rendszerek harmonizálására kerül sor” – olvasható a bank közleményében - írja az Index.

Az átállási időszak teljes ideje alatt:

  • zavartalanul biztosítják a digitalizált kártyahasználatot, az ATM-hálózaton keresztül megvalósuló készpénzfelvételt,
  • a (POS) terminálokon történő fizikai betéti- és hitelkártyás vásárlást, 
  • valamint a kereskedői kártyaelfogadó szolgáltatást (POS, VPOS), azaz a bankkártyahasználat a tervek szerint zavartalan lesz.

Azonban az átállás ideje alatt leállást tapasztalhatnak az ügyfelek többek között bankfiókjaik nyitvatartásában, elektronikus csatornáik elérésében, az azonnali átutalási megbízásokban (mind a küldést, mind a fogadást illetően).

Továbbá az MBH Bank bankfiókjai:

  • 2023. szeptember 29-én (pénteken) egységesen 12:30-ig tartanak nyitva,
  • 2023. október 2-án (hétfőn) teljes bankszünnap miatt zárva tartanak,
  • 2023. október 3-án (kedden) délelőtt fiókjaik zárva tartanak, 12 órától pedig a megszokott nyitvatartás szerint üzemelnek.

A Direct Bank, Vállalati Netbank, MBH Info, MBH Netbank, MBH Bank App, Open API szolgáltatások 2023. szeptember 29. (péntek) 19:00 és 2023. október 3. (kedd) 12:00 között nem lesznek elérhetők. A Videóbank szolgáltatás 2023. szeptember 29. (péntek) 19:00 és 2023. október 3. (kedd) 12:00 között nem érhető el.

A volt MKB Bank-ügyfeleket érintő további leállásokról (ATM és bankkártya; Fizetésforgalom; Befektetési szolgáltatások) a pénzintézet honlapján ad részletes és pontos tájékoztatást – írják a közleményben, amit a 24.hu vett észre.

Forrás: index.hu

közösség

további frisss

lap tetejére