Több mint szenzáció! - Ekler Luca 400 méteren is világbajnok, ráadásul ismét világcsúccsal

• 2023. július 18., kedd •
Ekler Luca a 200 méter után a 400 méteres síkfutás döntőjét is világcsúccsal nyerte a Párizsban rendezett para-atlétikai világbajnokságon, amelynek hétfői zárónapján 59.74 másodpercre faragta a rekordot a T38-as kategóriában.
Több mint szenzáció! - Ekler Luca 400 méteren is világbajnok, ráadásul ismét világcsúccsal

A verseny eredményközlő oldala alapján a TFSE versenyzője két és fél másodpercet vert a mezőnyre a fináléban, ebben a kategóriában a világon elsőként teljesítette a távot kevesebb mint egy perc alatt. Az összesen három arany- és egy ezüstérmet begyűjtő Ekler értékelésében a rövidebb távon elért eredményét emelte ki.

„Nagyon boldog vagyok, hogy a kedvenc futószámom ilyen jól sikerült, ráadásul 200 méteren elért időeredményemmel világcsúcsot állítottam fel. A kitűzött céljaimat sikerült elérnem és alig várom már, hogy jövőre újra visszatérjek Párizsba” – idézte a Magyar Paralimpiai Csapat közleménye a paralimpiai bajnok atlétát, aki múlt csütörtökön megvédte vb-címét távolugrásban, méghozzá 5,77 méteres világbajnoki rekorddal, majd pénteken világcsúccsal (25.78 mp) diadalmaskodott 200 méteren, míg kedden ezüstérmes lett 100 méteres síkfutásban és kvótát szerzett a jövő nyári párizsi paralimpiára.

Forrás: vaol.hu

közösség

további frisss

lap tetejére