Tiszta Hollywood: bontani kezdték zárkájuk falát a győri rabok, de nem számoltak valamivel

mandiner.hu • 2024. március 24., vasárnap •
Az ágylétra egy darabját használták a leleményes elkövetők.
Tiszta Hollywood: bontani kezdték zárkájuk falát a győri rabok, de nem számoltak valamivel

Egy letört ágylétra darabjával akarták kibontani zárkájuk falát fogvatartottak Győrben, közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP) vasárnap az MTI-vel, amit a mandiner.hu is megírt. Makula György ezredes, a kommunikációs főosztály vezetője elmondta: vasárnap hajnalban észlelte a felügyelet, hogy a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet egyik zárkájában a fogvatartottak megrongálták a zárka falát egy letört ágylétra darabjával, hogy így szökjenek meg a börtönből.

Hozzátette: a zárka az épület második emeletén volt. Valószínűleg 

arra már nem gondoltak az elkövetőek, hogy ha esetleg átjutnak a falon, miként jutnak le a közel 10 méteres magasságú, biztonsági elemekkel ellátott épületen, 

tette hozzá.

Makula György elmondta: a börtön az ilyenkor alkalmazott szakmai protokoll alapján a szükséges intézkedéseket megtette, a parancsnok pedig feljelentést tett a rendőrségen. Emlékeztetett: győri fogvatartott legutóbb 2017 szeptemberében, kihallgatása után szökött meg a Győri Járásbíróság udvaráról. Őt ezért jogerősen két év két hónap fegyházbüntetésre ítélte a másodfokon eljáró Győri Törvényszék.
 

közösség

további frisss

lap tetejére