Tiszai árhullám: ellopta a show-t a kajakkal közlekedő házaspár (fotó)

MTI/vg.hu • 2024. február 25., vasárnap •
Az MTI fotósa megörökítette, ahogy kajakkal halad egy házaspár a szolnoki Mentetlen üdülőövezet vízzel elöntött főutcáján a Tiszán levonuló árhullám tetőzésekor.
Tiszai árhullám: ellopta a show-t a kajakkal közlekedő házaspár (fotó)

A Tisza árhulláma jelenleg Kisköre és Tiszaroff között tetőzik, a felette lévő folyószakaszon apadás tapasztalható – írja honlapján a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivizig), amit a vg.hu is idéz.

A portál tájékoztatása szerint a folyó vízállása vasárnap reggel 7 órakor 

Tiszafürednél 676 centiméter és apadó, 
Kisköre-alsónál 739 centiméter és tetőző, 
Tiszaroffnál 768 centiméter és tetőzés közeli, 
Szolnoknál 730 centiméter és áradó, 
Martfűnél 647 centiméter és áradó, 
Tiszaugnál pedig 553 centiméter és ugyancsak áradó volt. 
A Tisza vízállása Tiszafürednél várhatóan a hétfői nap folyamán csökken az elsőfokú készültség (650 centiméter) szintje alá.

A számítások szerint a jelenlegi árhullám Szolnoknál február 25-26-án 735 plusz-mínusz 5 centiméteres vízállással fog tetőzni. Ezzel a vízszinttel a hullámtéren lévő szolnoki Mentetlen üdülőövezet mélyebb fekvésű részeit feltölti a folyó. Az árhullám csúcsa Martfűnél 655 plusz-mínusz 5 centiméteres, Tiszaugnál pedig 560 plusz-mínusz 5 centiméteres vízállással várható, szintén február 25-26-án. 

Az MTI fotósa, Mészáros János megörökítette, ahogy kajakkal halad egy házaspár a szolnoki Mentetlen üdülőövezet vízzel elöntött főutcáján a Tiszán levonuló árhullám tetőzésekor.

A Kötivizig változatlanul figyelőszolgálatot lát el a Tisza mentén Tiszafüredtől Csongrádig, illetve Lakitelekig, valamint a visszaduzzasztással érintett Zagyva-szakaszon, összesen 373 kilométer hosszan. Másodfokú a készültség a Kisköre és Fegyvernek, illetve Doba között, míg a többi szakaszon elsőfokú – írják. 

közösség

további frisss

lap tetejére