Tetten érték a pucéran vadászó szigonyos orvhalászt Győrben

• 2023. szeptember 05., kedd •
A szemfüles győri halőrök egy korábbról már ismert gazfickót értek tetten nemrégiben a szigetközi úton Győrnél. Az éjszakai életben is ismert illetőt korábban egy másik helyszínen is figyelték halgereblyézés miatt, de elkapni akkor nem sikerült.
Tetten érték a pucéran vadászó szigonyos orvhalászt Győrben

Ebben az esetben viszont nem hagytak menekülőutat a férfinak, mert a kocsijánál várták az orvhalászt, akinek a slusszkulcsát is megtalálták az autó kerekénél, így biztosították, hogy nem tud elhajtani a helyszínről - írja az Index.

MINT KIDERÜLT, NEM IS VIHETETT MAGÁVAL KULCSOT AZ ORVHORGÁSZATRA, MERT „KIVÁLÓ ÚSZÓKÉNT MEZTELENÜL, EGY SZIGONYPUSKÁVAL A KEZÉBEN ÉS A REMÉLT RABOLT HALNAK EGY HÁTIZSÁKKAL” VETTE BE HOLTÁGAT.

A férfi végül egy három kilogrammos ponttyal jött ki a vízből, amikor tetten érték. A halőrök visszatartották a férfit, rendőrt hívtak, akik elvitték a kapitányságra. A férfi állítólag az éjszakai életből is ismert volt.

Halőreink információi szerint a rapsic több esetben a parton rejtette el a kilőtt halakat, majd később visszament értük. Ha munkában volt, segítséget kért az ottani hajléktalanoktól is, hogy az arra járó autók esetében akadályozzák az őrök közlekedését különböző módszerekkel.

Az orvhalász ellen a szövetség a rendőrségen és az illetékes halászati hatóságnál is feljelentést tett – írja honlapján a Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron vármegyei Szövetsége.

Forrás: index.hu
Fotó: Illusztráció! agrojager.hu

közösség

további frisss

lap tetejére