Teljesül a zanatiak régi kérése: zebra épül, és traffibox is lesz

mc • 2023. november 28., kedd •
34 millió forintos kormányzati támogatásból teljesül a zanatiak óhaja, zebra épül, és traffiboxot is létesítenek az itt lakók nyugalmasabb életkörülményei érdekében - jelentette be dr. Hende Csaba keddi sajtótájékoztatóján.
Teljesül a zanatiak régi kérése: zebra épül, és traffibox is lesz

- Örömteli hírt jelentek be, emlékezetes, hogy még a 2022-es választási kampány idején a kormány tett egy nagyvonalú ajánlatot Szombathely városának, amelynek része volt, hogy 35 millió forintot biztosít négy zanati utca felújítására. A feltétel csupán annyi volt, hogy a városvezetés eláll attól az ingatlanmutyitól, amely a kórházzal szemközti, volt városi strand területének egy része lakóparkcélú eladására irányult – indította tájékoztatóját dr. Hende Csaba. A kormány vállalta azt is, hogy ott parkolókat építtet a kórház dolgozói számára, s azt finanszírozza is. Mindez azonban nem kellett a baloldali vezetőknek, lehet találgatni, hogy miért? Ezek után, érthetően, a kormány nem volt már abban a helyzetben, hogy fenntartsa ajánlatát. Így a város immár a saját költségén – ami egyébiránt feladata is – felújította a zanati utcákat. Azért azonban, hogy szó ne érje a ház elejét, valamint Németh Krisztián, a Keleti Városrészért Egyesület elnökének megkeresése nyomán,

a zanati lakosok régi vágyának, egy gyalogátkelőhely létesítésének és traffibox kihelyezésének a költségeire – kérésemre, Gulyás Gergely miniszter úr segítségével – 34 millió forintot biztosított a kormány.

Zanaton hatalmas az átmenő forgalom, és a sebességhatárokat is gyakran megszegik a gépjárművezetők, így nagyon is indokolt volt a kérésük. Hamarosan a Napsugár utca magasságában egy zebrát létesítenek, és két traffiboxot is felszerelnek. Ezeket a fejlesztéseket még 2019-ben, a körzet akkori képviselője, Kántás Zoltán kezdeményezte, és a Puskás Tivadar vezette önkormányzat el is készíttette a terveket. Sőt, az építési engedélyeket is beszerezte, de valami rejtélyes oknál fogva a baloldali városvezetés nem valósította meg 2019 óta a fejlesztést.

A legfontosabb most az, hogy a kormánynak köszönhetően a zanatiak élete végre biztonságosabbá, a környezetük pedig kellemesebbé, élhetőbbé válik

- fogalmazott a parlamenti alelnök.

Németh Krisztián, a Keleti Városrészért Egyesület elnöke is örömének adott hangot.

- Régóta ismertem a zanatiak problémáját, amelyre nem nagyon akaródzott a városnak reagálni. Megpiszkáltam egy kicsit az ügyet, a zanatiakkal közösen terepszemlét tartottunk, s valóban azt kellett megállapítanunk, hogy szinte élhetetlen lett a városrész. Ezek után fordultam képviselő úrhoz, aki nyitott volt a probléma megoldására, és segítségével végre régi óhajunk teljesül, amiért hálásan mondok köszönetet neki - mondta az egyesületi elnök.

közösség

további frisss

lap tetejére