Télből a nyárba

frisss • 2020. január 13., hétfő •
Megkérdeztük az egyik szombathelyi utazási irodát, mely környékek iránt nagy az érdeklődés mostanság.
Télből a nyárba

A kiemelt turisztikai időszaknak minősülő szilvesztert követően az ez évi januári foglalások száma jóval meghaladja a tavalyit az Ibusznál. "A dominikai, jamaicai mellett a  az egyiptomi utak iránt a legnagyobb az érdeklődés. Utóbbi azért nem meglepő, mert évek óta ez a térség tartogatja a legkedvezőbb és legolcsóbb utazási lehetőségeket" - mondta el érdeklődésünkre Szabó-Pék Bernadett, az Ibusz irodavezetője. Természetesen az egzotikus utakat nem lehet egy kaptafa alá venni az egyiptomiakkal, mert a Vörös-tenger partjára 250-300 ezer forintért is eljuthat ma már két fő. Meglepő módon a síelés iránt - az ő tapasztalataik szerint - kisebb az érdeklődés. Irodánkban még csak ajánlatot sem kért senki erre a hónapra. Egyetlen egy család foglalt ilyen jellegű téli utat februárra" - tette hozzá. 

"A téli turisztikai szezon jellemzően március végéig tart. Viszont pihenésre nincs sok időnk, hiszen a nyári utakra szóló előfoglalási időszakunk ezúttal nem idén januárban kezdődött, hanem már tavaly decemberben. Az emberek próbálnak minél jobban előre tervezni és szeretik időben lefoglalni a nyaralásukat. Valaki például már novemberben aziránt érdeklődött, hogy mikor köthetné le 2020-as nyaralását. Jellemzően nem az egzotikus utakat keresik, azokat inkább november környékén. A kiemelt előfoglalási lehetőségek miatt ma már az érdeklődők 90 százaléka elsősorban nyári külföldi kikapcsolódásban gondolkodik" - fogalmazott a szakember.

Az Ibusznál 15 százalék kedvezményt biztosítanak az út értékéből és 20 százalékot elengednek a teljes utazási költségből, legyen szó akár buszos, akár repülős útról. Mindemellett a májusi, júniusi és szeptemberi indulású repülőgépes utak esetében további 20 százalék kedvezményt nyújtanak a teljes repülőjegy árából illetékkel együtt.  

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére